Pele proslavio osamdeseti rođendan
Pele, Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Teški momenti za legendu fudbala.

Najbolji fudblaer Brazila svih bvremena i jedan od najboljih fudblaera sveta ikada Edson Arantes do Nasimento Pele ponovo je završio u bolnici.

Zdravlje legendarne brazilske zvezde Pelea navodno se pogoršalo nakon što je primljen u bolnicu u Sao Paulu sa otokom po celom telu.

PROČITAJTE JOŠ

Pele, koji se trenutno leči od metastatskog karcinoma, otišao je u bolnicu Albert Ajnštajn u utorak u neplaniranu posetu nakon što su ga odveli njegova supruga Marsija Aokoi i negovatelj, navodi ESPN Brazil.

Medicinsko osoblje u Ajnštajnu je potvrdilo da postoji opšte oticanje i čak je identifikovalo „dekompenzovanu srčanu insuficijenciju“.

Takođe se navodi da njegov hemoterapijski tretmanraka više ne funkcioniše, dok mu je dijagnostikovana mentalna konfuzija po ulasku u bolnicu, gde je bio nemiran.

On će biti podvrgnut testovima za dalju procenu novih problema i problema sa njegovim organima koji su pogođeni metastatskim rakom.

Ovo je izuzetno zabrinjavajuće za porodicu pogotovo zbog toga što njegovo lečenje raka ne funkcioniše.

Ne postoji vremenski okvir kada će Pele napustiti bolnicu gde se nalazi sa ženom i negovateljem pored sebe.

Međutim, Peleova ćerka Keli Nasimento je insistirala da nema potrebe za uzbunom i da nije bilo „nikakvog iznenađenja ili hitnog slučaja“ zbog toga što je njen otac u bolnici.

„Mnogo alarma danas u medijima u vezi sa zdravljem mog oca. On je u bolnici gde reguliše lekove. Nema vanrednog stanja ili novog strašnog predviđanja. Biću tamo za Novu godinu i obećavam da ću objaviti neke slike“ napsiala je ona na Instagramu.

BONUS VIDEO Vlahović: Sve što se priča su gluposti i nebuloze