Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Otkrio je selektor koje probleme je imao u Kataru.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je prvi put u Staroj Pazovi nakon neuspeha fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ

Selektor je otkrio da on nije bio pravi u Kataru, zbog velikih problema sa povredama koje je imao.

„Nisam neko ko će sesti u avion, otići negde, pa poslati saopštenje. Nisam taj čovek. Smatram sebe vrlo odgovornim i zato sam ovde. Dobra konstatacija, to nisam bio ja. Postoje razlozi zašto je to tako. Ti razlozi kreću da me brinu početkom novembra, tačnije 14. novembra kada smo se našli ovde pred put u Katar. Znajući situaciju i zdravstveni bilten naših ključnih igrača, neću praviti razliku da li je neko bitniji, ali za naš tim jako važne karike. Njihovo zdravstveno stanje bilo je tako, da ako bismo realno gledali, teško je bilo očekivati da uopšte igraju.

Bilo je nenormalno ne voditi ih u Katar. Bili su nosioci igre u kvalifikacijama, golovima, asistencijama, ponašanjem doprineli su tome da se Srbija raduje u Lisabonu i plasman na Mundijal. Iz tog razloga nisam bio taj. Znao sam da će biti jako, jako teško doći do drugog mesta u grupi. Nisam mogao to da kažem javno tamo, to nismo mogli da promenimo ni ja ni medicinski staf“, rekao je Piksi.

Dragan Stojković Piksi Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Otkrio je i zašto te probleme nije otkrio pre početka Mundijala u Kataru.

„Te izjave da smo spremili pre Mundijala, to pričamo jer stranci čitaju. Kada bismo rekli da idemo povređeni, da idemo u sastavu u kom ne bi trebalo, to bi bile alibi priče. Pričali bi da tražimo izgovore. Želeli smo to da sačuvamo, tu pozitivnu energiju i da će to fizičko stanje vezano za te povrede negde da se prevaziđe i da će do početka Mundijala stvari da dođu na svoje. To je bilo nemoguće“, dodao je Piksi.

BONUS VIDEO Piksi ni reč, mahnuo navijačima po dolasku u Beograd

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar