Foo: EPA-EFE/Noushad Thekkayi

Jedan aktivista odlučio je da prekine meč Portugala i Urugvaja (2:0), a isprva se dugo nije znalo šta se sa njim desilo.

Ispostavilo se da je Mario Feri završio u policijskoj stanici, a sada je otkrio i šta se sve dešavalo.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za španski „Onda Cero“ ovaj Italijan koji je i ranije protestvovao na ovaj način otkrio je da je proveo tešku noć u policijskoj stanici, te da mu je lično pomogao Đani Infantino, predsednik FIFA.

„Proveo sam tešku noć. Ne u zatvoru, nego u policijskoj stanici. Infantino je došao u četiri ujutru da mi pomogne. Nikada ranije ga nisam upoznao. Rekao mi je: ‘Opet ti, zašto?’ Katar je veoma opasan za tebe“, pričao je Feri.

Feri je inače niželigaški fudbaler, a pojasnio je šta je rekao Infantinu.

„Rekao sam mu da su mi poruke koje sam želeo da pošaljem veoma važne. Volim da utrčavam na teren na važnim utakmicama, uvek sa dobrim namerama i pozitivnim porukama kakve su i ove bile“, istakao je Feri.

Feri nosi dres Kastel di Sangrua i poznat je po upadima na terene. Tokom Mundijala u Brazilu 2014. godine upao je na teren na susretu Belgija – SAD, a tada mu je na majici pisalo „Spasite decu u favelama“.

Feri je na ovom Mundijalu nosio maijcu na kojoj je na prednoj strani bio logo Supermena uz poruku „Spasite Ukrajinu“. Na leđima mu je bilo ispisano „Poštovanje za žene Irana“.

Njega su neko vreme jurili po terenu, ali ga je jedan od redara uhvatio i bacio na pod pre nego što je pretrčao čitav teren.

BONUS VIDEO Različiti kriterijumi FIFA