Fudbalska reprezentacija Brazila
Fudbalska reprezentacija Brazila; Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Selektor Tite rešio da odmori nosioce igre.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Brazil može rasterećeno da igra u petak protiv Kameruna u poslednjoj utakmici grupne faze Mundijala u Kataru (20.00 časova) jer je obezbedio učešće u nokaut fazi pobedama najpre protiv naše reprezentacije (2:0), a potom i protiv Švajcarske (1:0).

Toga je svestan i selektor Tite, koji bi mogao da odmori igrače koji su do sada igrali u Kataru, kako tvrdi „Globo“.

Pročitajte još

Kada pogledaju i eventualni rezervni sastav Brazila, mnogi bi pomislili da bi i taj tim bio jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Mundijala.

Golmana Liverpula Alisona, koji kao i da nije bio na Mundijalu budući da Brazilci nisu dozvolili nijedan šut u okvir gola do sada, bi menjao golman Mančester sitija Ederson.

Štoperi bi bili Juventusov Bremer i Eder Militao iz Real Madrida, koji bi upali umesto Pari Sen Žermenovog Markinjosa i Čelsijevog Tijaga Silve.

Bekovska mesta zauzeli bi Dani Alveš i Aleks Teles iz Sevilje.

Vezni red bi činili fudbaler Njukasla Bruno Gimaraeš i Liverpulov Fabinjo, umesto do sada Kazemiro iz Reala, Fred iz Mančester junajteda i Lukaš Paketa iz Vest Hema.

Umesto povređenog Nejmara igrao bi Arsenalov mladi talenat Gabrijel Martineli, tu je još jedan fudbaler „tobžija“, Gabrijel Žesus, koji bi zaigrao umesto Totenhemovog Rišarlisona, napad bi činili i Antoni iz Junajteda i Realov Rodrigo.

U grupi G sa Brazilom su još i Srbija i Kamerun sa po jednim bodom, kao i Švajcarska koja ima tri.

U Srbiji se malo kome dopada ideja da Brazil baš ovoliko rizikuje. Naime, „karioke“ su već obezbedile plasman u nokaut fazu, ali bi eventualni trijumf Kameruna umnogome zakomplikovao situaciju u grupi.

Srbiji je u tom trenutku neophodno da slavi sa dva gola više od Kameruna kako bi sigurno prošla dalje, ukoliko gol razlika bude ista odlučivaće pravilo o fer-pleju, odnosno broj žutih kartona.

Kamerun i Srbija imaju po bod, dok je Švajcarska trenutno na tri boda. Brazil ima šest bodova.

BONUS VIDEO Trening reprezentacije Srbije posle meča sa Kamerunom