EPA-EFE/Noushad Thekkayil

Ko je ovo očekivao?

Fudbalska reprezentacija Maroka napravila je čudo i završila grupnu fazu Svetskog prvenstva kao prvoplasirana u grupi H ispred Hrvatske.

Maroko je u poslednjem kolu savladao Kanadu sa 2:1, te je tako stigao do bilansa od dve bode i jednog remija, koji su bili dovoljni za vrh tabele.

PROČITAJTE JOŠ:

Druga u grupi je Hrvatska sa pet poena, dok je Belgija sa četiri ostala ispod crte. Kanada nije uspela da osvoji niti jedan bod.

Svi golovi na meču Maroko – Kanada viđeni su u provm poluvremenu. Za afrički tim pogađali su Hakim Ziješ i El Nesiri, dok je nadu Kanadi dao Aguerd autogolom pred sam kraj prvog dela.

Ziješ je u petom minutu iskoristio veliki kiks Milana Borjana i lobovao ga sa distance za 1:0. Već u 23. minutu na semaforu je stajalo 2:0 nakon što je Ašraf Hakimi proigrao El Nesirija koji je snažnim šutem savladao Borjana.

EPA-EFE/Mohamed Messara

U 43. minutu odbrana Maroka je loše reagovala, pa je rezultat smanjem, ali je ujedno postavljen i konačni.

Drugo poluvreme nije bilo preterano zanimljivo, iako je Kanada imala tri prilike da izjednači, dok se Maroko nije previše otvarao i sačuvao rezultat.

Maroko je uz Nigeriju jedina afrička selekcija koja je uspela da završi grupnu fazu Mundijala kao prva u grupi. Nigerijci su to uspevali 1994. i 1998, dok je Maroku to polazilo za rukom 1986. i sada.


Kanada – Maroko 1:2

(Aguerd a.g. 41, Ziješ 5, El Nesiri 23)

Stadion: Al Tumama, Doha, Katar. Sudija: R. Klaus.

Kanada: Borjan, Miler, Vitorija, Džonston, Hojlet, Osorio (od 65. Lariea), Kaje (od 60. Hačinson), Adekugbe (od 61. Kone), Dejvis, Larin (od 60. David), Buhanan. Selektor: Džon Herdman.

Maroko: Bono, Hakimi, Aguerd, Sais, Mazraui, Amrabat, Sabiri (od 65. Amala), Ounahi, Bufal (od 65. Abuklal), El Nesiri, Ziješ. Selektor: Valid Regragui.

Standings provided by Sofascore

Hrvatska – Belgija 0:0

Stadion: Ahmad bin Ali, Al Rajan, Katar. Sudija: Entoni Tejlor.

Hrvatska: Livaković, Sosa, Gvardiol, Lovren, Juranović, Brozović, Kovačić, Modrić, Perišić, Livaja (od 64. Livaja), Kramarić (od 64. Pašalić). Trener: Zlatko Dalić.

Belgija: Kurtoa, Dendonker (od 72. Tilemans), Aldevajrald, Fertongen, Menije, Vitsel, De Brujne, Kastanj, Trosar (od 59. T. Azar), Karasko (od 72. Doku), Mertens (od 46. Lukaku). Selektor: Roberto Martinez.

BONUS VIDEO Zavirite u garažu Kristijana Ronalda – neće vam biti dobro

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar