Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Porazom je Milan Borjan, golman Crvene zvezde i reprezentacije Kanade, počeo takmičenje na Svetskom prvenstvu.

Zikica Babović Foto: Nova.rs

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Od njegovog tima bolja je bila Belgija (0:1), ali slika koju smo gledali na terenu govori da je, čini nam se, ipak izgubio tim koji je igrao bolje i konkretnije, ali i tim koji nije iskoristio mnogo dobrih prilika za gol.

PROČITAJTE JOŠ

„Odigrali smo taktički veoma dobru utakmicu, imali dosta šansi koje nismo iskoristili. Našom greškom primili smo gol jer nismo bili dovoljno skoncentrisani. Krivo mi je što smo izgubli, odigralio smo fenomenalnu utakmicu i pokazali smo da možemo da igramo sa bilo kojom ekipom na svetu“, rekao je Borjan srpskim novinarima u Dohi.

Kanadu sada očekuje utakmica sa Hrvatskom.

„Biće to veoma interesantna utakmica, daćemo sve od sebe da pobedimo i njih i Maroko i tako prođemo dalje“.

Na pitanje da li će u tom meču imati poseban motiv, Borjan je kratko odgovorio:

„To ne bih da komentarišem“.

Borjan nije želeo da priča ni o spremljenom motivacionom govoru pred naredni meč:

„To je naša privatna stvar u reprezentaciji“.

Golman Kanađana otkriva, ipak, da su pratili remi Hrvata i Maroka.

„Pratili smo malo utakmicu, bila je bila je veoma dobra, dosta šansi sa jedne i sa druge strane, ali ne čudi me. I mi smo pokazali da možemo da igramo sa svima. Izaćićemo i protiv Hrvatske da probamo da pobedimo“.

Borjan je u 35. dobio priliku da debituje na Svetskom prvenstvu.

„Osećaj je neverovatan. Ispunjavam sve svoje snove i sa Crvenom zvezdom i sa reprezentacijom, presrećan sam. Čuo sam se sa saigračima iz kluba, pisali su mi kako smo bili bolji tokom utakmice i da im je krivo što smo izgubili, zaista su mi velika podrška“.

Zvezdin golman se zatim okrenuo utakmici Srbije i Brazila, koja se igra danas od 20 sati na stadionu „Lusail“ u Dohi.

„Ja verujem u Srbiju, ima fenomenalnu reprezentaciju, fenomenalnog selektora i neće biti iznenađenja, Srbija će pobediti. Imaće moju podršku sa tribina jer sam u poslednjem trenutku uzeo kartu za meč sa Brazilom i dobio dozvolu od svoje reprezentacije. Idem sa Atibom Hačisonom i on će naravno navijati za Srbiju. Mene su bodrili supruga, sin, roditelji, brat i prijatelji, pa i vi novinari, svala vam svima… Srbiju, ipak, nećemo gledati porodično, oni idu na jedno mesto, ja na drugo, jer sam u poslednjem trenutku nabavio karte“.

BONUS VIDEO Poslednji trening Srbije pred Brazil