Foto: EPA-EFE/Lee Smith

Neverovatna priča u vezi hrvatskog fudbalera.

Reprezentacija Hrvatske našla se u neočekivanom problemu pred meč osmine finala protiv Japana (ponedeljak, 16 časova).

Startni levi bek Borna Sosa zbog bolesti gotovo sigurno neće igrati, a njegovo mesto bi trebalo da zauzme Borna Barišić.

PROČITAJTE JOŠ

Dan uoči meča engleski „Dejli star“ objavio je veliki tekst o Barišiću, odnosno o njegovom ocu Stipi Barišiću, kojeg je nazvao zastrašujućim mafijašom sa nadimkom „Moljac“.

„Barišić je sve tri utakmice u grupi na ovom prvenstvu gledao sa klupe. Ako Dalić bude osećao pritisak da u narednim utakmicama ima Barišića, bilo bi mu veoma teško zameriti. Razlog za to je Barišićev otac Stipe, za koga se veruje da je jedan od glavnih šefova mafijaškog klana iz Čepina“, piše „Dejli star“.

Oni potom detaljno objašnjavaju ko je Stipe Barišić.

„Stipe Barišić brine o karijeri svog sina kao i svaki otac, ali ovo je loša vest za trenera ili predsednika kluba u kojem će Barišić igrati. Tadašnji šef Dinama Zdravko Mamić, koji je to prvi saznao u leto 2017. je zaustavio Barišićev prelazak u Dinamo“.

List navodi da ga je to skupo koštalo.

„Barišićev otac je bio besan zbog toga. Nakon što je javno kritikovao Dinamovu upravu zbog odbijanja transfera njegovog sina, Zdravko Mamić je upucan na teritoriji Bosne i Hercegovine. Bio je to pokušaj atentata na Mamića, o čemu su pisali hrvatski mediji“.

„Dejli star“ piše da je Barišićev otac ubrzo osuđen na deset meseci zatvora zbog tog incidenta, ali to nije tačno jer je Stipe Barišić „Moljac“ dobio deset meseci uslovno za potpuno nepovezan slučaj, odnosno u postupku trgovanja informacijama. Napadači na Zdravka Mamića nikada nisu otkriveni.

„Stipe Barišić nije momak kojem se treba zameriti“, zaključuje se u članku „Dejli stara“.

BONUS  Dolazak fudbalera iz Katara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar