Lionel Mesi Foto:EPA-EFE/Friedemann Vogel

Specijalna poruka Mesija za sve pratioce na društvenim mrežama

Lionel Mesi proslavio je sa svojim sunarodnicima titulu sa Mundijala u Kataru, a na Instagramu je objavio poruku za sve u kojoj nije izostavio ni Dijega Armanda Maradonu.

„Od Grandolija do Svetskog kupa u Kataru trebalo je da prođe 30 godina. Skoro je tri decenije kako mi lopta daje razlog za radost, ali i za tugu. Oduvek sam imao san da postanem šampion sveta i nisam želeo da prestanem da pokušavam, iako sam znao da neću prestati. Ovaj Svetski kup je i za sve one prethodnike koji nisu uspeli da ga osvoje, poput onog 2014. u Brazilu, kog su zaslužili zbog toga kako su se borili do samog kraja, radili su naporno i želeli sve to kao i ja“, piše Mesi.

PROČITAJTE JOŠ

Uz njegovu poruku ide i video snimak koji pokazuje njega kao dete i njegove fudbalske početke, a onda i miks poteza Argentinaca sa Mundijala ove godine.

„Zaslužili smo ovaj trofej čak i pored tako burnog kraja. Ovo je i za Dijega koji nas je bodrio sa neba. I za sve one koji su proveli vreme gledajući nacionalni tim ne toliko zbog rezultata, već zbog želje koju izražavamo, čak i kada stvari nisu išle kako smo hteli. I naravno, ovo je i za sve one iz ove divne grupe i iz stručnog tima, kao i sve one ljude uz reprezentaciju, koji su anonimni, ali koji danonoćno rade da nam sve olakšaju“, dodao je Mesi.

Dug put je prevalio Mesi da bi došao do ovde gde je sada, ali sve je vredelo, a krunisano je „boginjom“.

„Mnogo puta neuspeh je deo putovanja i učenja, bez razočaranja je nemoguće doći do uspeha. Hvala vam svima od srca! Napred Argentina!“, poručio je Mesi.

Fudbaler PSŽ-a je u Kataru postigao sedam golova uz tri asistencije i u skoro svakom parametru je predvodio svoj tim do samog kraja.

BONUS VIDEO Mesi osvaja Zlatnu loptu 2021. godine