Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnik iz Surdulice na stadionu "Rajko Mitić" rezultatom 2:1 posle preokreta.

Navijači Crvene zvezde verovatno ne pamte utakmicu u kojoj su njihovi ljubimci stvorili više stopostnotnih prilika, a do pobede došli četiri minuta pre isteka 90. minuta.

PROČITAJTE JOŠ...

Za 90 minuta crveno-beli su imali čak 13 šuteva u gol, 14 pokušaja koji su išli van okvira, dva puta su mogli da dođu do pogotka sa penala, ali su strepeli do samog kraja meča.

Silovito je ekipa Dejana Stankovića krenula, pravili su su iz minuta u minut prilke, ali Ivanić, Gavrić, Falčineli i Sanogo nisu bili dovoljno precizni, dok je najbolju priliku propustio Falko nakon što je udarac Gobeljića udario u ruku Stojanovića, a Falko namestio loptu na „belu tačku“.

Njegovu nameru „pročitao“ je Ranđelović, koji je na golu zamenio Kostića, i sprečio prednost crveno-belih.

Nastavila je Zvezda da napada, ali lopta nije htela u gol Radnika, dok je sa druge strane Milovanović iskoristio kiks Pankova, njegov očajan pas ka Borjanu iskoristio da obiđe golmana Zvezde i donese svom timu prednost.

Prvi deo igre završen je vođstvom Radnika uprkos novim naletima Zvezde, a ništa drugačije nije bilo ni u drugom poluvremenu. Zvezda je napadala, što se isplatilo u 54. minutu, kada je nakon kornera Sanogo bio najviši u skoku i prosledio loptu u mrežu.

Mogla je Zvezda do ubedljivog vođstva, ali je Pavkov promašio tri više nego sjajne prilike, nije ni Ivanić uspevao da loptu usmeri u gol, a ni on bio precizan sa penala, tačnije u 72. minutu je očajno uputio udarac koji je Ranđelović opet odbranio.

Ipak, spasa nije bilo u 86. minutu kada su Ivanić i Nikolić razmenili pasove, a Zvezdina „četvorka“ loptu uspela nekako da ubaci u gol za veliku radost crveno-belih.

Zvezda je tako došla na dve pobede do šampionske titule.

Superliga, 32. kolo

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (0:1)

Strelci: Sanogo u 54. i Ivanić u 86. za Zvezdu, Milovanović u 35. za Radnik

Stadion: „Rajko Mitić“; Publika: Bez gledalaca; Sudija: Stanko Ostraćanin

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Pankov (od 46. Milunović), Degenek, Rodić – Sanogo (od 70. Petrović), Nikolić – Gavrić (od 46. Pavkov), Ivanić, Falko (od 46′ Vukanović)  – Falčineli (od 70. Bakajoko)

Radnik: Kostić (od 19. Ranđelović) – Jokić, Radmanović, Lukić (od 56. Spasić), Bogdanovski, Radmanović, Danoski (od 56. Makarić), Stamenković, Biber, Stojanović, Milovanović (od 72. Subotić), Bainović

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 32. kolo

Petak

OFK Bačka – Vojvodina 1:2 (0:2)

(Zličić 61 – Gemović 6, 28)

Mačva – Partizan 1:2 (1:1)

(Knežević 3 – Asano 43, Marković 56)

Subota

Crvena zvezda – Radnik 2:1 (0:1)

(Sanogo 54, Ivanić 86 – Milovanović 35)

Nedelja

13.00 Metalac – Inđija

13.00 Novi Pazar – Čukarički

13.00 Zlatibor – Rad

19.00 Proleter – Mladost Lučani

19.00 Radnički Niš – Javor Ivanjica

19.00 Spartak Subotica – Napredak Kruševac

19.00 TSC Bačka Topola – Voždovac

90′ Počela je sudijska nadoknada

Meč je produžen za tri minuta.

86′ Ivanić, Zvezda vodi 2:1

„Arhitekta“ Nikolić je povukao loptu, uposlio Ivanića koji je uspeo jednu loptu da uputi u okvir gola. Ranđelović je bio nemoćan, crveno-beli su stigli do preokreta, a koliko je ovo bilo značajno Ivaniću pokazala je i reakcija Dejana Stankovića, pošto je trener crveno-belih bukvalno doleteo ka Ivaniću kako bi proslavio pogodak.

84′ Igrači Zvezde maše nepromašivo

Prvo je nakon odlične akcije Vukanović ostao sam, mogao da bira gde će da šutira ali je loptu poslao pravo u Ranđelovića. Nekoliko trenutaka kasnije i Pavkov je dobio odličan centaršut, no lopta je ponovo završla van mreže.

81′ Ivanić ponovo neprecizan

Nakon gužve u kaznenom prostoru tokom koje igrači Zvezde nisu uspeli da dođu do slobodne pozicije za šut izborili su korner, centrirao je Nikolić, a njegov udarac glavom je otišao visoko preko gola. Da stvar bude gora po crveno-bele, Milunović je bio u mnogo boljoj poziciji, lopta mu je išla pravo na glavu.

78′ „Požuteo“ Milunović

Visoko je digao nogu štoper Zvezde, udario cevanicom u glavu Makarića koji je ostao da leži na travi. Najbolji strelac Superlige je morao nakratko da napusti teren.

77′ Nije ovo veče Mirka Ivanića

Imao je dovoljno prostora najbolji igrač Zvezde da se namesti i ozbiljno ugrozi Ranđelovića, ali je šutirao veoma loše, pa je lopta završila visoko preko gola.

72′ Ni drugi penal Zvezda nije pretvorila u gol

Jokić je napropisno startovao nad Bakajokom, Zvezda je dobila drugi penal na meču, odgovornost je preuzeo Ivanić, ali je i on šutirao podjednako loše kao Falko u prvom poluvremenu, pa je Ranđelović po drugi put izašao kao pobednik. U nastavku akcije, nakon kornera, Zvezda je mogla do gola preko Rodića čiji šut glavom je završio tik pored stative.

70′ Još dve izmene u Zvezdi

Na terenu su Bakajoko i Njegoš Petrović, dok su igru napustili Falčineli i Sanogo.

68′ Korner za Radnik

Uspeli su gosti da se izbore za udarac iz ugla, centrirao je Jokić ali je odbrana uspela da interveniše, u nastavku akcije Spasić je šutirao, ali je njegov udarac išao pravo u Borjana.

64′ Preti i Radnik

Dosta prostora imaju igrači tima iz Surdulice, pa je sevnula kontra, Stamenković je ostao sam na oko 12-13 metara od Borjana, doduše iskosa, šutirao, ali previše slabo kako bi ozbiljnije ugrozio gol domaćih.

63′ Strašan pritisak Zvezde

Ponovo su sjajnu akciju odigrali crveno-beli, u odličnoj poziciji je bio Ivanić, ali je njegov šut bio neprecizan.

Foto: Starsport

60′ Veliki promašaj Milana Pavkova

Centrirao je Ivanić, Falčineli šutirao glavom, pogodio stativu, Pavkov došao do lopte na manje od pet metara od gola, ali je napadač Zvezde uspeo da je umesto u mrežu pošalje visoko preko prečke. U međuvremenu, šutirao je i Ivanić.

59′ Ni Ivanić ne pogađa

Nije mnogo potrebno nekadašnjem fudbaleru Vojvodine i BATE Borisova da ugrozi gol rivala. Ostao je samo na sekud bez bloka, uputio oštar šut, ali nedovoljno precizan.

58′ Velika šansa za Pavkova

Sanogo je pronašao Rodića, on iz prve prosledio ka Pavkovu, a ljubimac navijača Zvezde nije uspeo da loptu prosledi u gol, pa je ostalo 1:1.

56′ Menja Đorđević

Lukić izlazi, na terenu je Spasić, dok je umesto Danoskog priliku u završnih 35 minuta dobio Makarić.

54′ Zvezda stigla do izjednačenja

Dobila je Zvezda korner, centrirao je Nikolić a Sanogo bio najviši u skoku i prosledio loptu u gol. Isprva je izgledalo da je pogodak postigao Milunović, ali je na usporenom snimku bilo jasno da je loptu u gol poslao Zvezdin internacionalac.

52′ Falčineli zamalo zatresao mrežu Radnika

Centrirao je Ivanić, Italijan uhvatio zalet, dobro zahvatio loptu glavom ali je Ranđelović bio dobro postavljen, pa je ostalo 1:0 za ekipu iz Surdulice.

51′ Nikolić neprecizan

Prvi pokušaj u drugom poluvremenu Zvezda je imala preko Nikolića, čiji šut je otišao visoko preko gola.

46′ Počelo je drugo poluvreme

Sa centra je krenula ekipa Radnika- Stamenković je uspeo da probije po desnoj gol-aut liniji, centrira, ali je Borjan lako došao do lopte.

Promene u Zvezdi

Nije očigledno bio zadovoljan izdanjem svojih igrača u prvih 45 minuta Dejan Stanković, pa je odlučio da na poluvremenu napravi čak tri izmene. Šansu od početka drugog poluvremena dobio je Milan Pavkov, na terenu je i Nemanja Milunović, kao i Aleksa Vukanović. Iz igre su izašli Pankov, Falko i Gavrić.

Koga Stanković ima na klupi?

Trener Zvezde je najavio da želi pobedu, bez obzira na to što je šampionska trka gotovo rešena, a njegovi puleni tokom prvih 45 minuta nisu uspeli da pogode gol iako su imali čak sedam šuteva u okvir gola. Gotovo je sigurno da će biti promena pred početak drugog poluvremena, od opcija tu su Aksel Bakajoko, Milan Pavkov, Aleksa Vukanović i Nikola Krstović, kada je u pitanju ofanzivna strana ekipe.

Kraj prvih 45 minuta

Radnik nakon prvog dela igre vodi 1:0.

45+1 Prvo poluvreme produženo je za tri minuta

Zvezda konstantno stvara šanse, ali crveno-beli kao da smetaju jedan drugom u momentima kada je potrebno uputiti završni pas ili šut. Uprkos tome, pokušaj Ivanića je izblokiran, Falkove „makazice“ koje su išle u same rašlje Ranđelović je uhvatio, dok je poslednju šansu propustio Gavrić nakon centaršuta sa desnog krila, kada je Ranđelović ponovo odličnom odbranom sprečio poravnanje.

43′ Rodić izborio korner

Šesti udarac iz ugla Zvezda je dobila nakon prodora Rodića koji je mogao da centrira i bolje. Umesto šanse, s obzirom na to da su trojica igrača Zvezde bila u petercu, Rodić je pogodio defanzivca Radnika, a nakon kornera i intervencije odbrane Radnika lopta je stigla do Falčinelija na petercu, čiji šut je zamalo završio pored gola.

41′ Pokušaj Sanoga, ostalo je 0:1

Dobio je prostor zadnji vezni Zvezde na oko 20 metara od gola nakon što se jedan od defanzivaca gostiju okliznuo, ali je veoma loše šutirao, pa je lopta završila daleko od gola.

Foto: Starsport

35′ Radnik vodi na Marakani

Duga lopta ka kaznenom prostoru Zvezde, činilo se da će Pankov uspeti da bez problema uputi pas ka Borjanu ali je to učinio očajno što je iskoristio Milovanović, obišao Borjana i plasirao loptu u mrežu.

33′ Blagi pad tempa

Zvezda je malo spustila nogu sa papučice gasa, pa crveno-beli nisu stvorili priliku sve do prodora Gavrića, koji je mogao da šutira, ali se okliznuo, pa je šansa otišla u nepovrat.

Foto: Starsport

24′ Falko promašio penal za Zvezdu

Šut Marka Gobeljića iskosa sa desne strane Uroš Stojanović je zaustavio rukom zbog čega je dobio žuti karton a crveno-beli sa penala šansu da povedu. Loptu je na „kreč“ namestio Filipo Falko, koji je očajno šutirao dobrim delom jer mu je proklizala noga pri udarcu, pa je Ranđeloviću, koji je „pročitao“ stranu, bilo lako da zaustavi njegov šut.

16′ Problem za Radnik, Kostić mora da napusti igru

Veljko Nikolić je uspeo da izbori korner, centrirao je Falko ali nije bilo udarca ka golu gostiju. Ponovo su igrači Dejana Stankovića došli do lopte, šutirao je Falko, no ostalo je 0:0. Odmah pošto je lopta završila visoko preko gola, Kostić je seo na travu i pokazao da ne može da nastavi meč. Umesto njega na teren je ušao rezervni golman Ranđelović.

Foto: Starsport

12′ Nova odlična šansa za Zvezdu

Pritiskaju izabranici Dejana Stankovića rivala, iz sjajnog presinga i brzog osvajanja lopte lako ulaze u šansu, a takvu je u 12. minutu imao Gavrić koji je dobio odličnu loptu u prostor, izašao sam ispred Kostića, pokušao da je ćušne ispod golmana Radnika, ali je čuvar mreže gostiju uspeo da je zakači dovoljno da spreči da spreči vođstvo domaćina. Do odbitka je probao da dođe Falčineli, ali je Italijan bio za delić sekunde sporiji nego što je trebalo, pa je zakasnio da loptu ubaci u korner.

5′ Nova šansa za Ivanića

Odličan udarac kreativnog veziste Crvene zvezde uspeo je da zaustavi Kostić, odbije loptu u korner nakon čega je dosuđen korner. Nakon centaršuta došlo je do gužve u petercu Radnika, Kostić je uspeo da dođe do lopte ali je na njega naleteo Sanogo koji je zbog toga dobio žuti karton.

4′ Zvezda želi gol što pre

Manje od 200 sekundi bilo je potrebno Zvezdi da ozbiljno pripreti, malo je nedostajalo Mirku Ivaniću da zatrese mrežu, probacio je loptu ispod golmana Kostića nakon prelepog driblinga ali je nešto slabije zahvatio loptu, da bi u nastavku akcije defanzivci Radnika uspeli da izblokiraju pokušaje momaka u crveno-belom.

Foto: Starsport

1′ Utakmica je počela

Prvi napad imala je Crvena zvezda, i samo nekoliko trenutaka bilo je potrebno Filipu Falku i Željku Gavriću da priđu golu Radnika, ali je lopta pobegla mladom krilnom fudbaleru u gol-aut.

Dobro došli na prenos meča 32. kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Radnika iz Surdulice na portalu Nova.rs!

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar