Foto: EPA-EFE/Neil Hall

Poslednje kolo grupe G doneće pravi spektakl jer uz Brazil iz grupe mogu da izađu sve tri ostale ekipe.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Splet neverovatnih rezultata doveo je do toga da niko nije do kraja otpisan.

Brazil je već obezbedio osminu finala sa šest bodova i jedino je pitanje ko će mu se pridružiti u nokaut fazi. Za to preostalo mesto se bore Srbija, Švajcarska i Kamerun.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija je trenutno poslednja u grupi, ali bi je pobeda nad Švajcarskom gotovo izvesno odvela u osminu finala. Očekuje se da Brazil rutinski pobedi ili u najgorem slučaju remizira sa Kamerunom, što bi značilo da Srbija sve drži u svojim rukama.

Ipak u slučaju da Kamerun napravi najveću senzaciju prvenstva, onda će Srbija imati mnogo teži zadatak.

Naime, nažalost postoji scenario po kom Srbija ispada čak i da pobedi. „Orlovi“ su trenutno najaslabija reprezentacija u grupi imaju jedan bod i gol razliku 3:5, dok je Kamerun sa 3:4 na trećem mestu sa isto jednim bodom.

U slučaju da Kamerun napravi senzaciju protiv Brazila Srbiji je potrebna pobeda sa dva gola više od Kameruna (npr Kamerun – Brazil 1:0 i Srbija – Švajcarska 3:0). U slučaju da Srbija pobedi isto sa 1:0 ispala bi sa takmičenja, a u slučaju da slavi sa 2:0 dok je Kamerun bolji sa 1:0 odlučivali bi verovatno penali. Ista gol razlika, isti broj datih golova i isti učinak u međusobnom skoru.


Dva scenarija:

Pobeda Srbije, pobeda Brazila – Brazil i Srbija prolaze

Pobeda Srbije, poraz Brazil – Brazil i Kamerun prolaze*

  • Ukoliko Srbija ne slavi sa dva gola razlike više od pobede Kameruna.

Naravno, svi se nadamo da će Srbiji biti dovoljan trijumf i da ćemo po prvi put od osamostaljenja videti Srbiju u nokaut fazi nekog velikog takmičenja. „Orlovi“ sigurno imaju kvalitet da tamo potencijalno odmere snage sa Portugalom. Još jednom.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare