Foto: Photo/Michael Probst

Reprezentacija Srbije odlično je startovala u Dejvis kupu maksimalnom pobedom protiv domaćina Austrije u Insbruku od 3:0.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi poen je Srbiji doneo Dušan Lajovič posle trilera protiv Melcera i pobede u tri seta rezultatom 7:6 (5), 3:6, 7:5. Nakon njega je najboji teniser planete Novak Đoković rutinski savladao Denisa Novaka u dva seta sa 6:3, 6:2 i time obezbedio pobedu Srbiji u prvom meču.

Za kraj je i dubl Nikola Ćaćić i Filip Krajinović bio uspešan protiv favorizovanih rivala Maraha i Osvalda sa 7:6, 4:6, 6:3 i tako doneo važan poen za Srbiju.

Iako je pobeda već bila obezbeđena, svaki poen je bitan u slučaju nekog kruga tri ekipe.

U duelu sa Nemcima Srbija ima šansu da pobedom obezbedi plasman u četvrtfinale.

Srbiji su potrebna dva poena u današnja tri okršaja, a čak bi i eventualno osvajanje samo jednog poena približilo plasmanu dalje.

U tom slučaju bi Srbiji odgovarao bilo koji trijumf Austrije ili pobeda Nemačke od 2:1.

U slučaju osvajanja prvog mesta, Srbija bi ostala u Insbruku i igrala protiv prvoplasiranog iz grupe C. Tamo su Francuzi prvog dana uspeli da dođu do pobede protiv Češke od 2:1, a sledi im meč protiv Velike Britanije u kojem bi im pobeda kao i Srbiji obezbedila prvo mesto.

Što se duela sa Nemačkom tiče, njihov najbolje rangirani igrač koji je stigao u Insbruk je Jan-Lenard Štruf koji je trenutno 51. na svetu a u 100 najboljih su i Dominik Kepfer i Peter Gojovčik.

U ekipi su Tim Puc i Kevin Kravic, a videćemo koga će na teren poslati selektor Kolman.

Prvi duel se igra od 16.00.

BONUS VIDEO Novak o šansama Srbije da osvoji Dejvis kup

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar