EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Konačno bolji dani, ali preživeo je pakao

Na startu Mundijala dogodila se velika senzacija kada je Saudijska Arabija pobedila Argentinu sa 2:1, ali je taj meč ostao u senci jezive povrede defanzivca Jasera Al Šaranija.

Saudijska Arabija je protiv Argentine odigrala hrabro i disciplinovano u odbranu, a Jaser je bio jedna od najboljih igrača na terenu.

Ipak, pred kraj duela doživeo je nesreću kada je golman Mohamed Ovais kolenom naleteo na njegovu glavu, pa je Al Šarani na nosilima iznet sa terena.

PROČITAJTE JOŠ:

Odmah je bilo jasno da se defanzivac Arabije neće vratiti na teren na ovom Mundijalu, a sada je Jaser Al Mišehal, predsednik Fudbalskog saveza Saudijske Arabije, otrkio nove detalje u vezi povrede.

Al Šarani zadobio je tešku povredu glave, ali je udarac toliko bio jak da je imao još nekoliko povreda, zbog čega je morao na ukupno tri operacije.

„Hvala Bogu Al Šarani je dobro. Imao je nekoliko povreda. Nije u pitanju bila samo povreda glave već je povredio i rebra, a imao je i strašnu povredu pankreasa nakon tog sudara. Hvala Bogu sada je dobro. Imao je tri operacije i trenutno se oporavlja kod kuće. Nismo sigurni kada će moći da se vrati na teren“, rekao je Mišehal.

Nakon nekoliko nedelja u bolnici, Al Šarani je pušten na kućno lečenje, ali još uvke nije poznato da li će i kada moći da se vrati fudbalu.

AlŠarani je član Al Hilala još od 2012. godine.

BONUS VIDEO Dolazak fudbalera iz Katara