Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je ekipu Švedske u 5. kolu grupe B Lige nacija rezultatom 4:1.

Od samog starta utakmice moglo se pretpostaviti da će ovo biti meč sa mnogo golova.

PROČITAJTE JOŠ

Prvu šansu je imala Srbija, nakon centaršuta Filipa Kostića, ali Aleksandar Mitrović nije uspeo bolje da reaguje i ostalo je 0:0.

Nastavio se pritisak „orlova“ i u 14. minutu prvu veliku šansu imao je Aleksandar Živković, koji je iz peterca loptu poslao preko gola.

Ipak do prednosti je prva došla Švedska, Kuluševski je iskoristio lošu postavku odbrane Srbije i sjajno je uposlio Klasona koji nije imao težak zadatak.

Odgovor Srbije je došao gotovo odmah, Aleksandar Mitrović je nakon asistencije Živkovića glavom poslao loptu u mrežu protivnika i tako je Srbija stigla do egala.

Intenzitet se nakon toga smanjio, a sledeća šansa stigla je tek u 32. minutu, kada je nakon sjajnog dodavanja Milinković-Savića Vlahović loše šutirao.

Mitrović je pokazao da je u neverovatnoj formi, nastavio je da „rešeta“ protivničke mreže i do drugog gola je stigao u nadoknadi prvog poluvremena. Tadić je centrirao iz kornera a napadač Srbije je nadskočio celu odbranu Švedske i doveo je Srbiju u prednost.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Još ofanzivnije je Srbija ušla u drugo poluvreme, i odmah je na startu stigla do trećeg gola.

Vlahović je nakon serije sjajnih driblinga uposlio Aleksandra Mitrovića, koji je bez velikih problema ubacio loptu u mrežu. U prvom mahu je sviran ofsajd, ali je nakon intervencije VAR-a gol ipak priznat.

Nastavila je Srbija da kontroliše igru, a Švedska je prvu šansu u drugom delu imala u 60. minutu, ali je Mašović bio na pravom mestu da otkloni opasnost.

Konačan rezultat je postavio Saša Lukić, predivnim udarcem van kaznenog prostora u 70. minutu, nakon asistencije Lazovića.

Do kraja meča nismo videli mnogo prilika i Srbija je bez većih problema došla do pobede.

Slovenija je pobedila Norvešku 2:1 u prvom meču grupe 4 i nakon ove pobede, naša reprezentacija se nalazi na deobi prve pozicije, a poslednji meč protiv Norveške (27. septembar, 20.45) će odlučiti najboljeg u grupi.

Standings provided by SofaScore

SrbijaŠvedska 4:1 (Mitrović 18, 45, 50, Lukić 70, Klason 15)

Stadion: „Rajko Mitić“; Sudija: Georgi Kabulov (Bugarska)

Srbija: Vanja Milinković-Savić – Mašović, S. Mitrović, Babić – Lukić, Sergej Milinković-Savić, Kostić (od 84. minuta Mitrović), A. Živković (od 46. minuta Lazović) – Tadić (od 84. minuta Ilić), Mitrović (od 72. minuta Račić), Vlahović (od 90. minuta Jović)

Norveška: Olsen – Sundgren, Lindelof, Hien, Agustinson – Kajuste (od 46. minuta Olson), Klason (od 64. minuta Elanga), Svandberg  – Forsberg, Kuluševski (od 84. minuta Išak), Gjokeres (od 64. minuta Kvaison)

Srbija - Švedska 4:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare