Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Svi zatečeni odlukom kluba.

Veliki skandal potresao je Italiju kada je posle godinu dana peripetije fudbalee Đenove i bivši igrač Juventusa Manolo Portanova osuđen na šest gofina zatvora zbog učešća u grupšnom silovanju.

Portanova, koji sada ima 22 godine, prvobitno je stavljen u kućni pritvor u junu prošle godine nakon što je optužen za incident u Sijeni prošlog maja.

PROČITAJTE JOŠ

Žrtva silovanja bila je 23-godišnja studentkinja koja je rekla da se silovanje dogodilo 31. maja posle večere u restoranu, a policiji je obavestila da su je silovala četvorica muškaraca.

Prošlog leta advokati Portanove pokušali su da ga „izvuku” tako što su devojku sedam sati ispitivali u sudnici, ali devojka nije odustala od optužbi, iako je sve vreme plakala i veoma uznemirena.

„Kada sam videla one dečake u sobi koji su hteli da se seksaju sa mnom, jasno sam im rekla da moraju da napuste sobu“, navodi se u izjavi oštećene, koja se protivila grupnom seksualnom odnosu. što znači da su počinili zločine protiv njenog silovanja.

Sada je njegov klub Đenoa izazvao skandal odlukom da dva dana nakon presude stavi Portanovu u tim.

Manolo Portanova je uključen u tim za meč Đenova-Sudtirol, a potom ga je na tribine poslao novi trener Alberto Đilardino, u dogovoru sa klubom.

Ova odluka je izazvala burnu rekaciju javnosti, a italijanski „Skaj sport“ se pita da li je zaista bilo neophodno da ga vrate u tim kao da se ništa nije dogodilo.

Iako klub do završetka žalbenog postupka ne sme da ga otpusti zbog mogućih tužbi za naknadu štete, nejasno je zašto je uopšte vraćen na trening sa timom.

BONUS VIDEO Žikica Babović: Ispraćaj fudbalera iz Katara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar