Foto: EPA-EFE/ ALI HAIDER, EPA-EFE/ ANDREW YATES

Čuveni strateg inspiraciju pronalazi u srpskom teniseru.

Fudbaleri Mančester sitija i Liverpula odmeriće snage u okviru 32 kola Premijer lige, a trener „građana“ je susret dve ekipe koje deli samo jedan bod u šampionskoj trci najavio osvrnuvši se na rivalitet koji postoji između Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

Njega je jedan novinar upitao da li će rivalstvo Mančester sitija i Liverpula trajati koliko i po mnogima najboljeg teniskog trojca u istoriji „belog sporta“, na šta je Gvardiola rekao:

PROČITAJTE JOŠ...

„Njihov rivalitet traje dve decenije… U fudbalu se situacija menja mnogo brže, mnogo je teže zadržati uspeh nego u drugim sportovima, ali dok se budem sećao perioda provedenog ovde, nakon što se povučem i budem igrao golf, najveći rival kog ću se sećati biće Liverpul.“

Nakon toga, španski strateg je istakao:

„Neophodno je da imate nekoga ko će vas gurati, ko će vas terati da mislite kako je blizu, kako je neophodno da napravite iskorak.“

Potom je dodao:

„Liverpul želi da raste, siguran sam da žele da još dugo budu u vrhu. Sve je otvoreno, a to je najteža stvar u sportu. Zbog toga Đokoviću, Federeru, Nadalu bi trebalo skinuti kapu, jer su tu svakog dana 15 godina. Zbog toga sam i ponosan, jer se borimo za titulu i pokušaćemo da je osvojimo“, zaključio je Gvardiola.

BONUS VIDEO Romantični ples Novaka i Jelene Đoković

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram