Nikome nije bilo jasno.

Prethoni vikend u Engleskoj je bio rezervisan za FA Kup, a videli smo nekoli sjajnih mečeva.

Ali, osim fudbala, u centru šažnje se našla i jedna zanimljiva situacija.

PROČITAJTE JOŠ

Niželigaš Reksam, koji je u fokusu medija nakon što ga je pre dve godine kupio holivudski superzvezda Rajan Rejnolds, bio je na ivici senzacije. Kod kuće je do petog minuta vodio 3:2 protiv Šefild junajteda sa igračem više, ali je Rejnoldsa i domaće navijače rastužio kasni gol gostujućeg defanzivca Džona Igana. Pogodio je za 3:3, što po pravilima FA kupa znači da se igra repriza, ali na stadionu Šefilda. Međutim, ova utakmica je postala tema dana u engleskom fudbalu zbog događaja iz 72. minuta.

Tada je sudija Din Vajtston isključio napadača gostiju Danijela Džebisona pokazavši mu crveni, ali ne kvadratni, već kružni karton. Naravno, ova scena je odmah postala viralna na društvenim mrežama, a profili sudija bili su preplavljeni pitanjima o čemu se radi.

Oni su na forumima i društvenim mrežama objansili o čemu se radi.

Ovaj oblik crvenog kartona je okrugao iz dva razloga. Sudije ih inače imaju u džepu uz običan crveni karton da bi ih lakše razlikovali od žutog, koji je normalnog oblika, ali i da bi pomogli igračima i gledaocima koji ne prepoznaju boje. Tritanomalija otežava daltonistima da razlikuju crvenu od žute i plavu od zelene, zato je kvadratni oblik kartona zamenjen okruglim“, objasnili su oni.

BONUS VIDEO VAR poništio remek-delo: Gol „rabonom“ kakav se viđa i potez za „Puškaša“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar