Nestvaran učinak Luke Modrića.

Foto: Nova.rs

Fudbaleri Rela Madrida pobedom od 1:0 u finalu Lige šamnpiona nad Liverpulom su došli do 14 tirule prvaka Evrope, dok je vezisit Luki Modriću ovo bila neverovatna peta titula od kako je obukao dres kraljevskog kluba.

Iako mu je ovo već postala navika, da osvaja najveći pehar u evropskom fudbalu, Modrić ne krije zadovoljstvo zbog velikog uspeha, a posle meča istakao je da se oseća sjajno.

Nova.rs je bila na licu mesta i prenosi prve utiske hrvatskog reprezentativca.

„Osećaj je fenomenalan, nije kao prvi put, jer je prvi put uvek poseban, ali je sreća ogromna, pogotovo zbog načina na koji smo to ostvarili. Pobedili smo najveće ekipe na svetu. Niko nam nije davao šanse ni protiv Pariza, ni protiv Čelsija, ni protiv Sitija, ni u finalu protiv Liverpula. Svi su uvek favoriti protiv nas, a mi osvajamo titulu. Teško je objasniti sve to što radimo, ima nešto posebno i nije ovo bez razloga najveći klub u istoriji“.

PROČITAJTE JOŠ

Modrić je istakao da mu je ovo jedna od dve najdraže titule koju je osvojio.

„Zbog načina na koji smo osvojili i puta koji smo prošli, stavio bih je u rangu „la decime“ (Realove desete, a Modrićeve prve Lige šampiona), možda malo ispod. Ovo je najteži put do finala koji smo imali od kad sam ja u Realu. Imali smo za protivnike prvake Francuke, Evrope, Engleske i Liverpul koji je imao sjajnu sezonu“, istakao je Modrić.

Istakao je i šta znači igrati u Realu.

„Mentalitet kluba je pobednički. Sve što ti da i što te nauči ovaj klub ne može ti dati neki drugi“.

Modrić sa Realom ima maksimalan učinak u finalima, a zbog jednog iu karijeri posebno žali.

„Velika finala su pet od pet, izgubio sam neke kupove i ono najteže sa Hrvatskom na svetskom prvenstvu“.

Hrvatski reprezentativac je imao samo reči hvale za Tiba Kurtou koji je sjajnim odbranama zaslužio priznanje za igrača utakmice.

„Stvarno fenomenalan nastup Kurtoe, branio je nekoliko neverovatnih šansi. Tako da svaka mu čast. Zaslužio je sve, mislim da je nekoliko godina najbolji golman na svetu. Pogotovo od kako je u Realu jer nas vole potcenjivati i jer su svi protiv nas favoriti, a mi na kraju osvajamo. Neki će reći da je to sreća, ali jednom može biti, ali dva, tri puta, to moraš zaslužiti“.

Po medijima je kružila izjava Modrića da ako izbace PSŽ, osvajaju Ligu šampiona, a sada je pojasio o čemu se radi.

„Rekao sam ako izbacimo PSŽ, da osvajamo. Žao mi je što je to izašlo u novinama jer je malo nezgodno ako to ne uradiš, ispadne bezveze. Kad su mi to poslali što je izašlo u novinama, nije nam preostalo ništa drugo nego da osvojimo. Znao sam da su oni fantastična ekipa i da ih ako izbaciš, da imaš velike šanse za trofej“.

O samoj utakmici, smatra da se može podeliti u dva dela.

„Liverpul je bio bolji prvog pola sata, ali nakon našeg poništenog gola smo se digli i počeli igrati bolje. Mislim da se tu njima uvukao i neki strah i mi smo počeli igrati dobro u drugom poluvremenu i došao je taj gol koji je rešio utakmicu“.

BONUS VIDEO Incident pred finale Lige šampiona, izbačen navijač Liverpula

Nivea Men

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar