Foto: Tanjug/AP Photo/Fermin Rodriguez

Svet fudbala je u šoku gledao kako čupave kose i duge brade bez trunke odeće utrčava na teren stadiona Granade. U ovom tekstu ćemo vas malo bliže upoznati sa likom i delom jednog od najpoznatijih "strikera" sveta.

Ukoliko se nađete na ulicama Granade i upitate ko je Olmo Garsija, postoji mogućnost da vas zbunjeni domaćin pogleda začuđeno. Ukoliko, pak, stvar dodatno pojasnite rečima „Goli čovek iz Granade“, gotovo da je nemoguće pronaći čoveka ne samo u Granadi ili Andaluziji, već u čitavoj Španiji, koji ne zna na koga tačno mislite.

PROČITAJTE JOŠ...

Ko je, zapravo, Olmo Garsija Gerero?

Prema informacijama koje su dostupne u lokalnim medijima, Olmo je svoj „goli“ pohod sa ciljem širenja „poruke mira“ započeo pre četiri godine. Ovaj navodni biznismen, koji je prema pisanjima život posvetio hemiji, tada je odlučio da je trenutak da izađe na ulicu bez odeću kako bi „izazvao psiholiški efekat“, što je i, bez ikakve dileme, postigao.

Koliko je posvećen cilju pokazuje i podatak da se skrivao čak 14 sati ispod platna na stadionu Granade, pre nego što je odlučio da je pravi trenutak da istrči na teren.

Ovo je, inače, bio tek poslednji u nizu ovakvih događaja, pošto je 2016. godine tada 33-godišnji Garsija bez trunke odeće na sebi otišao na groblje San Hose.

Stanovnici Granade su ga susretali po snegu…

Nije se libio ni da svoje telo pokaže na takozvanom „Lavljem sudu“:

Peo se i na lokalnu katedralu:

A njegov performans tada su morali da prekinu vatrogasci:

Ostaje nam da sačekamo i vidimo šta nam novo priprema jedan od najpopularnijih stanovnika Granade u ovom trenutku.

Ono što je sigurno jeste da Garsija ne namerava da se u skorije vreme smiri:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram