Foto: FSS

Završen je žreb za elitnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina, koje će biti odigrano u Mađarskoj 2023. godine.

Izabranici selektora Aleksandra Lukovića nalaze se u grupi sa Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Belorusijom, a po dve selekcije iz svake grupe izboriće plasman na završni turnir.

PROČITAJTE JOŠ

Na žrebu su 32 reprezentacije podeljene u osam grupa po četiri, a boriće se za 15 mesta, a nakon toga sledi finalni deo kvalifikacija u kojima će im se od 17. maja do 2. juna priključiti Mađarska.

„Moram da budem zadovoljan ishodom žreba i već ovih dana krećemo sa pripremama za izazove koji nas očekuju na proleće 2023. godine. Svim protivnicima pristupamo na maksimalno ozbiljn način jer su igrama i rezultatima u prethodnoj rundi kvalifikacija pokazali da poseduju kvalitet. Bitno je da mi budemo na našem nivou i u tom slučaju ne strahujem za rezultat.

Najviše informacija imam o Bosni i Hercegovini, jer sam imao priliku da ispratim nekoliko njihovih utakmica. Sledi period analize i prikupljanja informacija o Izraelu i Belorusiji, siguran sam da ćemo spremno dočekati mečeve odluke u kvalifikacijama. Dve prvoplasirane ekipe idu na završni turnir u Mađarsku, ali mi ćemo se truditi da osvojimo grupu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje“ rekao je selektor Aleksandar Luković.

BONUS VIDEO Zašto nas toliko bole fudbalski porazi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar