Foto: charnsitr / Shutterstock

Nižu se problemi za "staru damu".

Znamo da je Juventus velikan italijanskog i svetskog fudbala. Najuspešniji u domaćim takmičenjima, 36 puta prvaci Italije, 14 trofeja Kupa, a tu su i dva trofeja šampiona Evrope kojima se navijači ovog kluba najviše ponose. Ono što je trenutno aktuelno unutar ovog kluba, sasvim sigurno mu ne priliči.

Pročitajte još

Nedavno je kompletna uprava Juventusa napustila klub. Predsednik Andrea Anjeli, njegov zamenik Pavel Nedved i izvršni direktor Mauricio Arivabene otišli iz kluba, kao i niz manjih funkcionera. To su redom Lorens Debruks, Masimo Dela Rađone, Ketrin Fink, Danijela Marilungo, Frančesko Ronkaljo, Đorđo Takija i Suzan Kivud. Brojne su pretpostavke, ali razlozi nisu poznati.

Sada su to novi problemi, ili bolje reći oni stari koji sada prete da budu obelodanjeni, zbog kojih su Anjeli i Nedved pod istragom.

Klub iz Torina potresa nova afera zbog kršenja finansijskih propisa. Sumnja se da su 2020. godine 23 fudbalera potpisala aneks ugovora u kojima su im smanjivane plate, kako bi klub lakše prebrodio krizu u kojoj se nalazio. Tužilaštvo tvrdi da su aneksi bili fiktivni, odnosno da su igrači na crno primali punu platu, a da su potpisani aneksi služili u svrhu smanjivanja poreskih opterećenja.

Iako je podneta ostavka, Juventus će i dalje biti pod nekom vrstom kontrole Anjelija, budući da je novi predsednik kluba Đanluka Ferero, osvedočeni navijač „stare dame“ koji je do sada bio rukovodilac kompanije „Eksor“ koja je pod kontrolom porodice Anjeli.

Mnogi navijači torinskog kluba sećaju se 2006. i afere „Kalčiopoli“, kada je njihov klub izbačen u Seriju B. Oduzeta su im i dva šampionska naslova. Ne isključije se mogućnost da se takav scenario ponovi i sada ako se utvrdi da je Juventusu ovaj vid malverzacije pomogao da se takmiči u elitnom rangu italijanskog fudbala.

Sigurno je da italijanska javnost strepi i željno iškekuje rasplet situacije.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar