Hrvatska vs Argentina Foto:REUTERS/Molly Darlington

Lionel Mesi je još jednom odveo Argentinu na korak do titule šampiona sveta. Odigrao je fantastično u pobedi Argentine sa 3:0 protiv Hrvatske u polufinalu.

Foto:Nova.rs/Promo

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Mim
.

Sve informacije ćete moći da ispratite uz Nova.rs, a reporter Žikica Babović će učiniti da doživite Mundijal kao nijedan pre.

Kakav meč, kakav doktorski potpis Lionela Mesija. Postigao je najpre pogodak sa bele tačke, a onda i fantastično namestio pogodak Hulijanu Alvarezu u 70. minutu. Tada je kao na ringišpilu provozao Joška Gvardiola, najboljeg štopera Mundijala.

Argentina će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Maroka i Francuske, a taj susret je na programu u sredu od 20.00. Poraženi iz tog meča će igrati protiv Hrvatske u meču za treće mesto.

Hrvatska je još jednom pokušala da nametne svoj ritam igre, kontrolisala je dešavanja na terenu do 32. minuta kada je pukla odbrana, a Dominik Livaković nije imao izbora nego da obori Alvareza.

Mesi je pogodio sa bele tačke, a Alvarez je postigao još jedan pogodakza Argentinu do kraja poluvremena nakon što je pretrčao 50 metara sam. Juraković i Sosa nisu uspeli da izbace loptu, a Alvarez je postigao gol za 2:0.

Kada je semafor pokazao 3:0 nije bilo navijača koji nije ostao zatečen magijom Mesija protiv Joška Gvardiola. Napravio je haos u odbrani i namestio loptu Alvarezu kom nije bilo teško da ubaci loptu u mrežu.

Hrvatska je imala 61 odsto vremena loptu u nogama, ali je imala samo dva šuta u okvir gola. Sa druge strane, Argentina je sedam puta šutirala u okvir gola Livakovića i postigla tri pogotka.

„Gaučosi“ su bili ujedno i znatno agresivnija ekipa, napravili su 15 prekršaja naspram osam Hrvata, ali su oba tima dobila po dva žuta kartona.

Hrvatska – Argentina 0:3 (0:2)

(Mesi 34p, Alvarez 39, 70)

Stadion: Lusail. Gledalaca: 88.966. Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Hrvatska: Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa (od 46. Oršić) – Brozović (od 50. Petković) , Kovačić , Modrić (od 81. Majer) – Pašalić (od 46. Vlašić), Kramarić (od 72. Livaja), Perišić.

Argentina: E. Martinez – Molina (od 87. Korea), Romero, Otamendi, Taljafiko – De Pol, Paredes (od 62. Lis. Martinez), E. Fernandez, Mekalister (od 86. Fojt) – Mesi, Alvarez.