Foto: Profimedia

Hofenhajm i Crvena zvezda će u četvrtak od 21 čas na "Raj-Nekar areni" odmeriti snage na otvaranju grupne faze Lige Evrope u grupi L.

Šampion Srbije ima ambicije da prezimi na evrosceni, ali to neće biti nimalo lak posao jer već na prvom ispitu imaju teško gostovanje Hofenhajmu, čije boje brani srpski reprezentativac Mijat Gaćinović.

PROČITAJTE JOŠ

U razgovoru za Nova.rs krilni fudbaler je poručio da njegov tim, kao i uvek, ide na pobedu, ali da će otežavajuća okolnost za nemačkog predstavnika biti rasterećenost Crvene zvezde, koja se ogleda u činjenici da je na papiru autsajder.

„Očekujem tešku utakmicu. Mislim da Zvezda dolazi sa željom da dobro krene u Ligi Evrope i da uzme bar bod. Mi ćemo učiniti sve da od prvog minuta uspostavimo našu igru. Svesni smo da se dosta toga vrti oko Kataija zato se i vratio na ‘Маrakanu’. To je igrač koji lako može da napravi razliku, trudićemo se da neutrališemo Zvezdine vrline, a da iskoristimo mane“, jasan je Mijat.

Gaćinović koji je letos prešao iz Ajntraht Frankfurta u Hofenhajm, odlično je upoznat s vrlinama i manama protivnika, kojeg je dodatno „skenirao“ i minulog vikenda u 163. prvenstvenom večitom derbiju.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Mijat: Bilo je malo šale s Kataijem

Fudbalska reprezentacija Srbije u oktobru imala tri meča u Ligi nacija, uključujući i baraž s Norvežanima u Oslu, pa je to bila prilika da se „oči u oči“ nađu Mijat Gaćinović i Aleksandar Katai. Njih dvojica se znaju još iz Vojvodine, čiji su boje zajedno branili.

Gaćinović je bio iskren i priznao da su se u jednom trenutku dotakli meča 1. kola Lige Evrope Hofenhajm – Crvena zvezda.

„Jesmo, malo smo pričali. Ništa posebno, više je to bilo neko naše interno zezanje jer se znamo iz Vojvodine. Nismo prognozirali ni rezultat“, ostao je „zakopčan“ Gaćinović.

„Gledao sam utakmicu Partizan – Crvena zvezda. Ali, derbi nikada ne daje realnu sliku o stanju i moći ekipe, pošto nosi sa sobom ogroman pritisak. Zvezda generalno u poslednje vreme ne igra baš najbolje te derbije, a i bolje rezultate pravi kada je autsajder. Biće rasterećeni protiv nas, mislim da će biti golova. Sviđaju mi se Gavrić i Nikolić, kako napreduju i kako igraju. Samo neka tako nastave“, hvali rivale momak rođen u Novom Sadu pre 25 godina.

Na pitanje zbog čega očekuje rasterećenu Zvezdu, kao i to da će se tresti mreže na „Raj-Nekar areni“, Gaćinović je odgovor potkrepio činjenicama.

„Crveno-beli bi eliminisali Omoniju da su se igrala dva meča, jednostavno kvalitetniji su tim. Ali, imali su taj ‘grč’, koji je bio prisutan zbog odigravanja svega jednog meča. Ovo je grupna faza Lige Evrope, samo prvo, od šest kola. Zato Zvezda neće osećati tu vrstu pritiska, moranja, kao što je bio slučaj u kvalifikacijama. Očekujem Zvezdu u bolje svetlu. Nisu favoriti, a tada su najopasniji“, apostrofira brzonogi krilni fudbaler, koji se najbolje snalazi na desnoj strani, dok po potrebi može da „odradi posao“ i u sredini.

Foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

Reprezentativac Srbije bio je razočaran, ali i razuman zbog činjenice da je doneta odluka da meč bude odigran bez prisustva navijača.

„Očekivana odluka jer svuda skače broj zaraženih. Postojala je mogućnost da bude pred publikom, samo zdravlje je na prvom meču, tako da je ovakav epilog bio neminovan. Svi bismo mi da igramo pred publikom, ali pandemija ne jenjava. Pogledajte, kod nas su zaraženi Andrej Kramarić i Adams, s druge strane šampion Srbije ne može da računa na Kangu i Ivanića. Sigurno da smo i jedni i drugi oslabljeni njihovim neigranjem, ali šta da se radi takva je situacija. Ambicije mog Hofenhajma su da prođemo grupnu fazu, posle ćemo ići korak po korak. Cenim Gent i Liberec, ali verujem da Zvezda i mi možemo da prođemo grupu“, završio je Mijat Gaćinović.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare