Flojd Mejveder
Flojd Mejveder; Foto: Instagram Screenshot floydmayweather

Možda nije najbolji u istoriji, možda nema najviše navijača, možda nema najbolji učinak, ali je bez ikakve dileme bokser koji je zaradio najviše u istoriji.

Flojd Mejveder je godinama unazad milijarder (jedan od četvorice sportista u istoriji), ali njegova bahatost ponekad postaje teško pojmljiva.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj bokser u karijeri ima 50 pobeda, a trenutno je težak oko pola milijardi dolara. Tokom karijere je samo od boksa zaradio 1,1 milijardu. Obožava da se hvali novcem, koji za njega ponekad predstavlja smisao postojanja.

Spava na novcu, sa novcem, pored novca. Voli da glumi da razgovara telefonom preko štosa novčanica, uvek ima nekoliko spremnih stotki da baci kada zatreba. Neretko se fotografisao sa novcem na stolu, krevetu, u dnevnoj sobi, na podu… Već ste shvatili obrazac, nije bitno samo imati, već pokazati drugima da imaš.

Novac baca na razne stvari, luksuzne, ekscentrične, banalne, ma čovek predstavlja idealnog potrošača 21. veka. Ima retku kolekciju luksuznih automobila, ali će u budućnosti garažu morati da upotpunjuje sa svim automobila osim sa Bugatijem.

Verovali ili ne, Bugati je jednog od najpoznatijih kupaca stavio na crnu listu. To znači da Mejveder više neće moći da kupuje ove trkačke zveri.

Razlog je podjednako bizaran kao i odluka. Naime, Mejveder je kao VIP klijent sa posebnim privilegijama kupio jedan automobil, a onda ga prodao za mnogo veću cenu od kupovne.

Zbog tog je Bugati zabranio da mu se do kraja života proda i jedan automobil Bugatija. Šta je uradio Mejveder?

Već se snima u Lamborginiju.

BONUS VIDEO Triler u Manili – najspektakularniji dvoboj u istoriji boksa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar