Fudbalska reprezentacija Hrvatske
Fudbalska reprezentacija Hrvatske; Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Dejan Lovren ne može bez skandala. Taman kada su svi mislili da je posle serije snimaka na kojima je kolovođa pevanja ustaških pesama došao trenutak da nestane iz javnosti, dogodilo se upravo suprotno.

Štoper Hrvatske je odlučio da gostuje na televiziji „Z1“ i da umesto „spuštanja lopte“, odgovori svima koji su ga napadali.

Nedavno se pojavio snimak kako sa Marcelom Brozovićem peva ustaške pesme u velikogoričkom kafiću, a ostaće upamćeno da se tokom Mundijala drznuo da napada i novinare iz svoje zemlje.

PROČITAJTE JOŠ

I ovaj provokator, u nedostatku boljih određenja koje ne bi pala previše teško, odlučio je da ponovo peva ustaške pesme. Doduše, ako njega pitate za 2018. godinu reći će vam da se toga ne seća, da je to prvi put video, a selektivno pamćenje mu je malo vredelo pored snimka koji i dalje postoji.

Pravio se da ne zna da je 2018. godine i Modrić pevao Tompsona.

„Dosta je to škakljivo pitanje. Nisam za ovu scenu iz 2018. ni znao, prvi put vidim to sa Modrićem i Tompsonom. Bio sam negde iza. Iskreno, šokantno. Ali opet, zapevali smo. To je poenta svega. Koliko god to ta neka manjina nije dopuštala“, poručio je Lovren.

Onda je pojasnio kako dođe do pevanja tih pesama. Nije se postideo svojih postupaka, već je drsko insistirao na frazama koje najblaže rečeno nisu primerene.

„Mi, kada se okupimo, svi krenemo kao jedan. Mogu nas samo kratkoročno ućutkati. Neće nas ućutkati. Ja sam za svoju domovinu spreman! Ja je volim, a da mi to neko brani, to neću dopustiti. Neću se u svojoj državi sramotiti od naših pesama. Nikad nisam niti ću pozivati na mržnju i nasilje jer za to nisam, ali da mi neko brani da nešto pevam, to neću. Imam prijatelje iz Srbije, poštujemo se međusobno i nemam s njima nikakvih problema. Ne želim ni da ulazim u te teme.“

I kao da ovo nije bilo dovoljno, već je odlučio da u čitavu priču umeša i Novaka Đokovića.

„Đokovićem ne možeš manipulisati, a takav sam i ja. U redu, on je 10 puta poznatiji od mene, i ima pravo da kaže šta misli. Naravno, ljudi će ga odmah ocrnjivati, jer ne ide po tom njihovom planu. Ne želim ulaziti u sve te igre, ja ću uvek biti za slobodu govora. Ne za slobodu mržnje ili vređanja. Pustite čoveka da ima svoj izbor. Ne znam zašto se danas nameću neke stvari. Ne želim to da radim, ne želim ih nametati svojoj deci“, rekao je Lovren aludirajući na vakcinaciju protiv koronavirusa.

BONUS VIDEO Vučićevi fudbalski biseri: Marokanci su naša braća sa istim problemom, idite u Hrvatsku na more, ja neću