bok, bokseri, Bokserski savez Srbije
Foto: Bokserski savez Srbije

Upražnjena titula WBC international silver otići će u ruke srpske "čelične pesnice" Marka Nikolića ili Sergeja Gorohova iz Rusije.

Nakom merenja koje je održano u prostorijama sportskog društva „Crvena zvezda“ i definitivno je potvrđeno da će 23. aprila Beograd biti poprište pravog spektakla u „plemenitoj veštini“, čega je svestan i 32-godišnji vatrogasac iz Grocke:

PROČITAJTE JOŠ...

„U istoj smo poziciji, obojica gladni ove pobede bez obzira na sve prethodne, ova bitka ima posebnu težinu i draž. Motivisan sam kao nikada do sada, Spremao sam se za ovaj meč vaskršnjim postom, a u ranim jutarnjim časovima pred borbu otići ću na pričest i nakon toga se povući u sobu sve do izlaska u ring, čuvajući energiju i mir u glavi”, rekao je Nikolić za zvanični sajt Bokserskog saveza Srbije.

Nikolić je dosad na 27 mečeva slavio isto toliko puta, od toga 12 je dobio nokautom, a u karijeri je osvojio WBC pojas Mediterana u poluteškoj kategoriji.

„Važno je da nešto želiš, a kada želiš učinićeš sve da to i realizuješ. Na kraju uspeh je dokaz da si žestoko radio na misiji i cilju koji si zacrtao, uspeh kome si težio je nagrada za sav znoj, bol, rad, za svu žrtvu koja je neophodna da bi stigao do lestvice koju si obeležio kao tvoj krajnji domet u tom trenutku. Prošao sam tri meseca rekao bih tornado priprema kakvih nikada dosad nisam imao, ali iz kojih sam izašao kao potpuno novi čovek, novi borac, nikad spremniji i spokojniji i spreman za ono što sledi“, dodao je Nikolić.

Gorohov ima skor od 10 pobeda, od čega šest nokautom, dva poraza i dva nerešena meča.

Profi boks veče u hotelu Kraun plaza u Beogradu biće održano bez prisustva publike uz sve mere predostrožnosti donete od strane nadležnih organa usled pandemije virusa korona.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar