Fudbaleri Srbije pobedom nad Portugalom 2:1 obezbedili su direktan plasman na Mundijal naredne godine. U emisiji "Probudi se" koja se emituje na TV Nova S, bivši fudbaler Rade Bogdanović osvrnuo se na istorijski uspeh nacionalnog tima, a kao junaka istakao je selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Pre svega napomenuo je koliko je Portugal bio ozbiljan protivnik, ali i da su „orlovi“ izuzetno mentalno jaki.

PROČITAJTE JOŠ:

„Iskreno pobedu nisam očekivao. Bila je teška utakmica, Srbiji je bila potrebna samo pobeda, a bilo bi neozbiljno da smo pretili Portugalu koji spada u grupu najboljih reprezentacija na svetu. Nikada sa većim merakom nisam gledao utakmicu nacionalnog tima. U svakom momentu se videlo da mogu do pobede, da imaju disciplinu, da su mentalno neviđeno jaki, nikada ih nisam video ovakve“, rekao je Bogdanović.

Portugal je poveo golom Renata Sančeza već u drugom minutu, nakon što je Nemanja Gudelj izgubio loptu tik ispred šesnaesterca.

„Mi smo pokradeni u drugom minutu. Brutalan faul nad Gudeljom nije sviran. Perfidni Italijan (sudija) nam je tokom utakmice uzeo 7-8 faulova i 5-6 kornera. Dva puta smo se vratili i u Beogradu i u Lisabonu. Ekipa je izuzetno selektirana, a o Piksiju neću mngo da trošim reči. Pravi čovek na pravom mestu. Oduševilo me je jedinstvo, neviđena želja za uspehom i volja da se povrati poverenje fudbalskoj reprezentaciji u narodu“.

Posebnu pažnju bivšeg fudbalera tokom kvalifikacija privukao je Piksi, koji je trenerski posao odradio baš onako kako treba.

„Piksi je vratio veru. Dolaskom na mesto selektora doneo je pravdu u Fudbalski savez i to počinje od biranja igrača, a oni su to osetili. Sam bira igrače za igru koju želi i ne robuje nikakvim imenima. Od prve do poslednje utamkice sve je bilo odlično. Kada bih tražio dlaku u jajetu ne bih mogao da je nađem. Pristup je bio veoma dobar. Piksi je imun na „bočne udare“, kojih svakako ima, svestan je sebe, svog znanja i želje. Nema nastupa da bi se igrači prodavali, on je uveo red“, naglasio je Rade.

Srbija se plasirala na Mundijal, ali niko ne želi da se na tom uspehu i zadrži.

„Temelj je atmosfera u timu i okruženju. Ima dosta mladih igrača. Nekada smo igru bazirali na bekovima, a danas u ekipi imamo tri vrhunska centarfora, imate Tadica koji je posle Piksija najbolja desetka srpskog fudbala. Perspektivan tim, ali sve zavisi od njih i njhovog razvoja“, zakljčio je bivši fudbaler.

PROČITAJTE JOŠ:

Jeda od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo bio je vidno razočaran porazom od Srbije, a imao je i sukob sa selektorom Santošom nakon meča.

„Ronaldo je u 37. godini života, igra u šesnaestercu, nema ga po boku. Izgubio je brzinu, a Piksi je taktički odlično spremio utakmicu. Nije to Ronaldo od 10-15 godina. Mnogo mu je ovo teško palo“.

Kada je reprezentacija u pitanju navijači ne treba da se dele na Zvezdu i Partizan, a upravo su nam to pokazali kako igrači tako i treneri.

„Realno pre godinu dana srpski fudbal je bio fekalija, a sada je to već nešto drugo. Vidite po samoj Superligi, veoma malo je namestanja, dolazi i regularnost. Videli ste posle utakmice da se Nenad Bjeković i Piksi grle. To treba da bude slika naše budućnosti“, izjavio je Bogdanović.

BONUS VIDEO Portugal – Srbija, kraj utakmice i veliko slavlje

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare