Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je da je njegova ekipa u završnici promašivala kad nije smela i smatra sebe odgovornim za poraz od Zvezde.

Zvezda je u meču 12. kola Evrolige kao gost u Beogradskoj areni slavila sa 76:73. Pobedonosni koš postigao je Nemanja Nedović dve sekunde pre kraja.

PROČITAJTE JOŠ:

Nedović je ubacio 20 poena, ali ništa manje bitnu rolu nije imao ni Luka Vildoza koji je dao dve trojke za egal Zvezde neposredno pre pogotka svog saigrača.

„Ovo je košarkaška utakmica, u poslednjih minut i po imali smo četiri otvorena šuta i ništa nismo ubacili. Kad se pogleda statistika i naš šut za tri poena (5/27), to je na nivou ne znam ni ja koga, ali takva je košarka. Ja ću uvek da stanem uz moje igrače i preuzeću odgovornost, kao što sam uvek uzimao“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

Pohvalio je atmosferu na tribinama u Areni, uz konstataciju da je „poslata lepa slika u Evropu“, ali i da ABA liga mora drugačije da se ponaša.

„Mi moramo da izbacimo huligane iz dvorana, ko god da je, ja to pričam od prve utakmice kada sam došao ovde“, naveo je Žoc, pošto je prethodni meč dve ekipe u ABA ligi bio prekinut.

Osvrnuo se i na potrošnju Matijasa Lesora koji je morao da igra veći deo meča i pravio je ozbiljne probleme Zvezdi u skoku.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

„Probao sam Alena Smailagića, on izlazi iz povrede, ne možemo na njega da gledamo kao na igrača koji je spreman da igra. Da su ove lopte ušle to niko ne bi pominjao. Jedna lopta ti odlučuje, da li si gore ili dole“, istakao je Obradović.

Podsetio je i da njegovu ekipu u nedelju očekuje važan meč u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije. Zbog toga se Zvezda odmah arhivira.

„Sreća je da nemaš šta da razmišljaš. Izgubili smo idemo dalje, koji su razlozi da analiziramo. Uvek izlazim pred igrače, ali mi u pojedinim trenucima izgledamo kao da apsolutno nemamo iskustvo“, dodao je on.

Obradović je istakao i da su jasni razlozi poraza, kao i da je na tajm autu na šest poena prednosti za njegov tim tražio da se pusti šut za tri. Izgubljene lopte su bile druga vrsta problema.

„Mi smo prestali da igramo u prvoj četvrtini kad smo napravili najveću razliku i odatle se Zvezda vratila i napravila 29:13 u drugoj“, rekao je Obradović.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Žalgiris, a Partizan ide u goste Asvelu.

BONUS VIDEO: Slavlje navijača Zvezde nakon trojke Nedovića za pobedu protiv Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar