Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana poraženi su od Valensije nakon produžetka rezultatom 100:96 u beogradskoj „Štark Areni“ u okviru 11. kola Evrolige.

Crno-belima je ovo četvrti uzastopni poraz u svim takmičenjima, dok je Valensija nakon pet neuspeha konačno slavila.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je odlučen te u produžetku, iako je Valensija i u regularnom delu imala šut za pobedu. Tada je Džered Harper podigao trojku sa velike udaljenosti, ali je promašio.

Ipak, gosti su u produžetku bili sigurniji sa loptom, strpljiviji, te su pronalazili bolja rešenja u napadu i na kraju zasluženo slavili.

Najbolji pojedinac na terenu bio je centar Džasijel Rivero sa 22 poena i šest skokova, dok je Džejms Veb imao 18 poena i devet uhvaćenih lopti. Za junaka pobede može se smatrati i Lopez Arostegi, koji je u produžetku pogodio jednu trojku, a zatim u ključnom momentu ukrao loptu, koja je praktično odlučila meč.

Kod Partizana se istakao Matijas Lesor sa 22 poena i 10 skokova, dok je Kevin Panter imao 19 poena, a posebno dobar bio je u poslednjem periodu kada je izvukao crno-bele i omogućio im borbu u produžetku.

Partizan je sada na skoru 4-7 u Evroligi, dok je Valensija na desetoj poziciji sa pet pobeda i šest poraza.

Utakmica je počela nadmetanjem Veba i Madara, pa se odmah moglo naslutiti da će ovo biti dobro poentersko veče za oba tima. Rivero je pravio mnogo problema Partizanu u reketu, ali su Naneli i Lesor na drugoj strani doneli izjednačenje – 19:19. I na kraju prvog perioda bilo je nerešeno (21:21), a nijedna ekipa nije uspela da se odlepi ni do poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Arostegi i Pradilja su vezali četiri poena za 29:33, ali su Anđušić i PAnter pokrenuli crno-bele, koji su do poluvremena uspeli da preokrenu na 43:37.

Odlični su bili crno-beli u defanzivi početkom trećeg peridoa, imali su i devet poena prednosti, ali je Valensija suviše lako uspela da se vrati i konstantno im je disala za vratom. Egzum i Lesor su održali plus na starni Partizana, ali je problem bio ofanzivni skok rivala.

Valensija je u poslednjem periodu bila odlučna, nije popuštala ni pod protiskom navijača, a onda je Veb pogodio torjku za vođstvo. Nakon tajm-auta je isto učinio Egzum. Panter je preuzeo odgovornost, ali je isforsirao i promašio. Rivaro je okrenuo Ledeja na niskom postu, poentirao, a usput dobio i faul. Realizovao je penal za 73:77.

Činilo se da Partizan ide u porazu, ali je Panter pogodio tešku trojku iz ćoška, a zatim i poludistancu. Harper je pogodio trojku za 80:82, a Panter je tada pogodio dva od tri penala. Harper je opet prodorom doneo prednost gostima, ali je Panter ubacio dva penala za produžetak.

Valensija je preko Arostegija došla na plus tri, a Partizan se mučio u napadu i nikako nije uspeovao da sustigne rivala i preokrene. Naneli je dao nadu svom timu torjkom za 96:98, ali je onda izgubio loptu, nakon čega je Harper fauliran i penalima je priveo meč kraju.


EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Alba – Barselona 86:88

Anadolu Efes – Olimpijakos 82:71

Asvel – Monako 75:84

Baskonija – Olimpija Milano 78:62

Partizan – Valensija 96:100

Petak:

18.00 Crvena zvezda – Virtus Bolonja

18.45 Fenerbahče – Real Madrid

19.00 Žalgiris – Panatinaikos

20.30 Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv

Standings provided by Sofascore


Partizan – Valensija 96:100 (21:21, 22:16, 21:23, 20:24, 12:16)

Dvorana: Štark Arena, Beograd, Srbija. Sudije: Boris Rižik, Sefi Šemeš, Tomas Bisuel. 

Partizan: Papapetru 4, Egzum 9, Panter 19, Madar 13, Brodzijanski, Naneli 15, Ledej 12, Anđušić 2, Smailagić, Lesor 22, Trifunović. Trener: Željko Obradović. 

Valensija: Džouns 2, Veb 18, Harper 14, Preprelič, Dubljević 8, Rivero 22, Arostegi 17, Aleksander, Klaver 9, Pradilja 6, Puerto, Rejdebo 4. Trener: Aleks Mumbru. 

Partizan - Valensija 96:100

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare