(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Sve zanimljive detalje sa meča pročitajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Virtus rezultatom 83:74 u hali „Aleksandar Nikolić“ u okviru 11. kola Evrolige.

Ovo je Zvezdina šesta uzastopna pobeda, a sve su zabeležene od trenutka kada je Duško Ivanović seo na klupu beogradskog tima.

Ujedno, Zvezda je došla do pete pobede u Evroligi i sada je na skoru 5-6, dok je Virutus na 4-7, te ima tri uzastopna neuspeha u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

Italijanski tim je bolje ušao u meč, vodio je celu prvu deonicu, ali je Zvezda pred kraj prvog poluvremena uspela da preokrene.

U drugom delu situacija na terenu je bila znatno drugačija, pošto su crveno-beli zategli odbranu, dok su u napadu pronalazili bolja rešenja.

Junak Zvezde bio je Ognjen Dobrić sa 20 poena i tri asistencije, a izuzetno požrtvovan je bio i u odbrani. Pored njega, dominirao je i Luka Vildoza sa 16 poena, te pet asistencija. Argentinac je briljirao u prvom poluvremenu kada je postigao četiri trojke u trenucima kada crveno-beli nisu imali najbolja rešenja u napadu.

Kod Virtusa se istakao Mam Žaite sa 15 poena i devet skokova, dok su Niko Manion i Džordan Miki ubacili po 11 poena.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Virtus je na početku napade završavao uglavnom u reketu, a Zvezda je imala mnogo propusta u odbrani. Vildoza je već u šestom minutu raspalio navijače trojkom, ali je tim iz Bolonje kažnjavao sve greške crveno-belih. Preko Vimsa je Virtus došao do prve dvocifrene prednosti, ali je Zvezda na kraju četvrtine za 0,7 sekundi „prodala“ divnu akciju i zakucavanje Petruševa za 17:23.

U drugoj deonici borba se rasplamsala, Zvezda je zaigrala nešto bolje, a Vildoza je ušao u seriju trojki. Imala je Zvezda priliku da povede pri rezultatu 33:34 ali nije uspela i Manion je to kaznio trojkom. Ipak, do kraja prvog poluvremena je Zvezda došla do preokreta i otišla na odmor sa 42:41.

U trećoj deonici ponovo smo gledali sjajnu defanzivu crveno-belih, a u napadu je blistao Mitrović, koji je mino reševao akcije pod obručem gostiju. Zvezda je imala nekoliko šansi da prelomi, ali nije uspevala dugo da se odlepi na više od sedam poena. Dobrić se razigrao krajem treeg perioda, a onda je sve krunisao trojkom za 67:55.

(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U istom ritmu je krilni igrač Zvezde nastavio i u poslednjem periodu, pa je Zvezda otišla na nedostižnih plus 16. Virtus je pokušao da vri pritisak na Zvezdine bekove, nekoliko puta je Skariolo probao i zonsku odbranu, ali su crveno-beli mirno priveli meč kraju dobrim utrčavanjima i kvalitetnom timskom defanzivom.

Manion se razigrao u poslednjem minutu, ubacio je osam poena, ali to nije bilo dovoljno da bi se ozbiljno zapretilo.

Zvezda je sada 11. na tabeli, dok je Virtus pao na 14. poziciju.

Standings provided by Sofascore


EVROLIGA – 11. kolo

Četvrtak:

Alba – Barselona 86:88

Anadolu Efes – Olimpijakos 82:71

Asvel – Monako 75:84

Baskonija – Olimpija Milano 78:62

Partizan – Valensija 96:100

Petak:

Crvena zvezda – Virtus Bolonja 83:74

18.45 Fenerbahče – Real Madrid

19.00 Žalgiris – Panatinaikos

20.30 Bajern Minhen – Makabi Tel Aviv


Crvena zvezda – Virtus 83:74 (17:23, 25:18, 25:14, 16:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd, Srbija. Sudije: Migel Anhel Perez, Emin Mogulkoc, Leandro Lezkano.

Crvena zvezda: Vildoza 16, Nedović 5, Dobrić 20, Bentil 12, Petrušev 4, Mitrović 12, Holand 5, Martin 4, Lazić 3, Marković 2, Topić, Kuzmić. Trener: Duško Ivanović.

Virtus: Belineli 4, Manion 11, Vims 10, Kordinije 7, Lundberg 2, Miki 11, Kamara, Bako 1, Žaite 15, Heket 6, Pajola 7. Trener: Serđo Skaoriolo.

Crvena zvezda - Virtus Bolonja 83:74

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar