U četvrtak od 20.30 počinje istorijski okršaj Partizana i Crvene zvezde, prvi ikada koji će se odigrati u Evroligi.

U 12. kolu Evrolige će se po prvi put sastati beogradski velikani, a čast i odgovornost da prvi organizuje susret pripala je Partizanu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj zadatak se ispostavio izuzetno zahtevan i težak, pa danima traje prepucavanje saopštenjima između dva kluba da li će ili neće biti gostujućih navijača.

Stizale su oprečne poruke iz dana u dan, pa je pravo pitanje šta ćemo zaista videti na tribina Arene.

Ono što je sigurno je mesto na kom će svi koji nisu uspeli da nabave ulaznicu za ovaj spektakl moći da prate susret. Sport klub 1 HD je pripremio direktan prenos utakmice iz Arene, a moći će da ga prate svi u Srbiji.

Željko Obradović, trener Partizana, istakao je šta bi trebalo promeniti.

„Postoji draž te prve utakmice. Naše misli su isključivo okrenute ka terenu. Želimo da se utakmica završi rezultatom povoljnim za nas, u odnosu na prethodnu u derbiju. Izvukli smo pouke, analizirali do najsitnijih detalja utakmicu koju smo igrali protiv Crvene zvezde. Treba da radimo neke stvari koje smo radili u većem delu utakmice. Mi smo meč izgubili u poslednjih pet minuta i to su one stvari na koje smo probali da utičemo. Imaćemo trening i u sredu, pa na dan utakmice, gde ćemo da razrađujemo detalje. Kao i svaka utakmica u Evroligi, ova će biti takođe teška, posebno protiv Crvene zvezde koja stvarno igra dobro u poslednje vreme. Ako želimo da pobedimo, moramo da damo maksimum u svakom košarkaškom smislu“, završio je Obradović.

Foto: Pedja Milosavljevic/Srdjan Stevanovic/STARSPORT

Zvezda je nedavno slavila u večitom derbiju u ABA ligi sa 90:74 i sa Duškom Ivanovićem na čelu još uvek ne zna za poraz. Ipak, iskusni stručnjak pred istorijski derbi spušta loptu.

„To što je prvi, istorijski derbi u Evroligi, interesantno je za vas novinare, ali za nas je to samo još jedan meč protiv Partizana za koji se spremamo kao i za bilo koji drugi. Normalno je da će obe ekipe izvući pouke iz meča koji smo pre nedelju i po dana odigrali u ABA ligi, a ko će pouke bolje izvući, videćemo u meču“, poručio je Ivanović.

Za Zvezdu neće igrati Nikola Ivanović, dok Alen Smailagić, Balša Koprivica i Aleksa Avramović neće igrati za Partizan.

BONUS VIDEO Partizanovi navijači i atmosfera u Areni protiv Valensije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare