Foto: EPA-EFE/HAYOUNG JEON

I dalje deluje nerealno i daleko, ali se situacija ozbiljno zakuvala.

Najpre je „Sportski žurnal“ objavio da je Crvena zvezda zainteresovana sa Fakunda Kampaca, a onda je to potvrdio i „Eurohoops“, najpoznatiji specijalizovani košarkaški portal u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Ovaj portal piše da u ovom trenutku Argentinac ima na stolu samo ponudu Crvene zvezde. Naime, on se navodno nalazi i u planovima Olimpije iz Milana i Fenerbahčea, ali nije bilo konkretne ponude.

Opcija sa povratkom u Real nosi najmanje dva problema. Najpre zbog toga što Kampaco i dalje duguje deo obeštećenja Realu kada je prelazio u NBA ligu, tačnije u Denver. Tada je trebalo da platio „kraljevskom klubu“ čak 2,6 miliona evra.

Drugi problem je porez. Naime, ukoliko ode u Španiju morao bi da plati porez od 45 odsto kao državljanin ove zemlje, a ukoliko bi najpre igrao u drugoj zemlji, onda bi se od leta vodio kao stranac i plaćao duplo manje.

Real i dalje ima pravo da izjednači svaku ponudu koju mu da neki evropski klub i odluka mora da padne u narednih sedam dana. U slučaju da se to ne desi, onda Kampaco sam donosi odluku.

“Faku je igrač koga vole i Real i stručni štab i saigrači ovde. Naravno da bi bio izvanredno pojačanje za nas. Ali moramo da ga pustimo da u miru odluči o svojoj budućnosti. Nadamo se da će biti sa nama“, rekao je Ćus Mateo, trener Reala.

BONUS VIDEO Vildoza stigao u Crvenu zvezdu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar