Foto: EPA-EFE/LAURENT GILLIERON

Prvi grend slem sezone Australijan open počeo je u noći između nedelje i ponedeljka, ali su njemu prethodili mnogobrojni skandali oko vakcinisanih takmičara.

Dvonedeljna saga oko najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića završena je deportacijom iz zemlje nakon odluke Federalnog suda, čime je Srbin sprečen da brani titulu osvojenu prošle godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, problem je imala i vakcinisana ruska teniserka Natalija Vihljanceva, koja se uprkos vakcini nije našla na Australijan openu.

Naime, ona je vakcinisana „Sputnjikom V“, koji nije bio priznat pre početka turnira u Australiji.

Tamošnje vlasti su „promenile ploču“ i sada su priznale tu vakcinu kao relevantnu za boravak u zemlji.

Ruskinja je tu odluku ironično proslavila na društvenim mrežama uz komentar:

„Ljudi, imam neverovatne vesti za vas. Kao što možda znate, australijska vlada je priznala vakcinu „Sputnjik V“, napisala je Ruskinja uz smajli koji se raduje i hešteg „BoljeIkadNegoNikad“.

Vihljanceva je bila među prvim takmičarima koji su istakli probleme u organizaciji ovogodišnjeg Australijan opena.

„Nažalost, neću učestvovati na Australijan openu. Srećna sam zbog nivoa tenisa koji sam pokazala na prethodnih par turnira i želela sam da igram. Ali, „Sputnjik“ još nije verifikovan. Želim sreću svim učesnicima“, napisala je Ruskinja 20. decembra.

Vihljanceva je u dosadašnjoj karijeri osvojila dve ITF titule, dok na grend slemovima ima dva plasmana u drugo kolo, oba puta na Australijan openu. Trenutno je 151. na svetu, dok je 2017. godine bila najbolje plasirana, kao 54. na svetu.

BONUS VIDEO Novak Đoković – čemu se sudilo u Australiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare