Gregor Dimitrov, Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Bugarin Grigor Dimitrov je dobro započeo Australijan open pobedom 6:4, 4:6, 6:3, 7:5 u prvom kolu nad Čehom Lehačkom, a posle meča su ga pitali da li njemu i ostalima rastu šanse sada kada nema Novaka Đokovića na turniru.

„Devet titula, to je sjajan rekord. To je mnogo pobeda. Ne znam šta da kažem, po onom što vidim sada u svlačionici je da su svi koncentrisani na sebe. Svi igraju dobro. I ja sam igrao sa momkom koji igra odličan tenis, tako da je svaki meč takmičarski. Možemo da kažemo, pa ovog igrača nema u žrebu, naravno da to pravi razliku. Nema sumnje u to, ali opet morate da pobedite sedmoricu ako hoćete titulu. Da li ćete imati favorita pre ili kasnije i nije tako važno, morate da prođete kroz to. Dakle, ili-ili, kako ja to kažem“, izjavio je Dimitrov

PROČITAJTE JOŠ

Dimitrov je govorio i o nekadašnjem broju jedan, Endiju Mariju.

„Možda nije bio spreman da se oprosti od tenisa. Znao sam da će biti mnogo truda s njegove strane da se vrati, on nije od onih koji odustaju i koji su spremni da kažu, gotov sam. Neverovatno je šta je uradio na terenu posle operacije. Video sam kako se kreće, nije isto, ali je zapanjujuće. Sjajno ga je gledati. Da bi bio spreman svakog dana mora da prođe kroz razne procedure istezanja kako bi proveo tri ili četiri sata u vežbanju. I imati uz to porodicu i sve što prati to, držati stvari u ravnoteži, to je neverovatno“, zaključio je Dimitrov.

Novak Đoković je i dva dana od početka Australijan opena glavna tema turnira, iako je deportovan u nedelju nakon što mu je po drugi put ukinuta vizaposle velikog skandala.

Najveći šampion u istoriji ovog turnira je oteran iz zemlje kao najgori kriminalac, a to utiče i na sam Australijan open jer se i dalje priča uglavnom samo o Novaku Đokoviću.

BONUS VIDEO Filip Krajinović za Nova.rs: Odigrao sam jedan od najgorih mečeva u karijeri 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar