Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/JASON O'BRIEN

Miomir Kecmanović je gladan velikih pobeda. Protiv Lorenca Sonega je barem malo uspeo da utoli tu glad sa 6:4, 6:7(8), 6:2, 7:5 i po prvi put u karijeri dođe do osmine finala Australijan opena (i bilo kog grend slema uopšte). Bajka se nastavlja.

Foto: Nova.rs

Propustio je priliku da savlada rivala u tri seta, nakon što je ispustio drugi koji su mu mnogi već upisali kada je u taj-brejku imao 6:3. Neka je, ovako je i slađe. Savladao je trenutno 26. igrača planete, a od početka do kraja je sve kontrolisao.

PROČITAJTE JOŠ

I pre dva dana je sa velikim samopouzdanjem najavio da ima razloga da veruje da će se osvetiti Sonegu za prethodna dva poraza i kako je samo bio u pravu.

U prvom setu je jedan brejk bio dovoljan, ali je presudio taj šest gem kada je sapsao čak četiri brejk šansi.

Drugi set je počeo iz snova, a onda pri Sonego pravi brejk za 4:4. Ušlo se u taj-brejk, Kecmanović je promašio šanse i praktično poklonio set rivalu.

U trećem setu Kecmanović ne da nije pao, već je samo podigao ritam. Napravio je dva brejka u završnici seta i osvojio ga je sa 6:2.

Miomir Kecmanović
Miomir Kecmanović; Foto: EPA-EFE/JASON O’BRIEN

Četvrti sjajno oslikava njegov napredak u poslednje vreme. Sonego je odmah napravio brejk, ali to nimalo nije uzdrmalo našeg asa, čak ni kada je stajalo 3:1 na semaforu „1573“ arene. Vrebao je svoju priliku i dočekao je u osmom gemu kada pravi brejk za 4:4. Tada se sve okrenulo na njegovu stranu.

Kako je samo napravio brejk. Prošetao je Sonega, udarao iz sve snage, a onda iskoristio drugu meč loptu.

Bila je ovo njegova šesta pobeda nad nekim igračem iz Top 30 u karijeri i druga na grend slem turnirima. Sada će mu rival biti bolji iz duela Gaela Monfisa i Kristijana Garina, a podsećanja radi, Kecmanović je u 1. kolu trebalo da igra protiv Novaka Đokovića.

BONUS VIDEO Kecmanović sa navijačima posle pobede u 1. kolu Australijan opena

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare