Foto: Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

Srpski teniser Novak Đoković izjednačio se po broju titula sa najvećim rivalom Rafaelom Nadalom.

On je trijumfovao u Adelejdu, na turniru serije 250 u finalu protiv Sebastijana Korde u tri seta sa 6:7, 7:6 i 6:4 i to nakon što je spasao meč loptu u drugom setu.

PROČITAJTE JOŠ:

Na najbolji način je počeo godinu pa sada kao i Rafa ima 92 titule u karijeri i fale mu dve da bi sustigao Ivana Lendla, a čak 17 da bi se izjednačio sa rekorderom Džimijem Konorsom.

Osim što će moći se izjednači sa Nadalom po broju grend slem trofeja u Melburnu, dodatni motiv će mu biti i to što će moći da ga nadmaši po ukupnom broju trofeja.

Ako to nije dovoljno kao motivacija, onda se treba samo prisetiti kako je srpski igrač prošle godine u ovo vreme prošao, kada je deportovan iz Melburna jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Posebno je zanimljivo i to što je Đoković u Adelejdu osmi put podizao trofej, u susretu kad se suočavao sa meč loptom protivnika.

Iza Novaka i Nadala, je daleko iza ostao Džon Mekinro sa 77 titula, Rod Lejver je imao 72, Bjern Borg 66, Ilije Nastase 64, baš kao i nekadašnji rekorder po broju grend slemova, Pit Sampras.

BONUS VIDEO: Meč lopta za Novakovu titulu u Adelejdu