Foto: EPA-EFE/STEVEN MARKHAM

Španac odgovoio Nemcu.

Mnogi su ostali u šoku kada je prethodnih dana nemački teniser Aleksandar Zverev izjavio da veruje da će se Rafael Nadal povući nakon Rolan Garosa ove godine.

Vest je odjeknula kao bomba, a u vezi toga je reagovao i Rafael Nadal.

PROČITAJTE JOŠ

„Zaista ne znam šta će se dogoditi u narednih šest meseci. Imam veoma dobar odnos sa Zverevim, ali ali ne takav da bih mu ispovedio tako nešto, ne znam odakle mu tako nešto. Realnost je da sam tu da igram tenis, da pokušam da imam sjajnu 2023. godinu, borim se za sve sa čim sam se mučio u karijeri i ne razmišljam o povlačenju. O tome se misli iz nedelje u nedelju, jer me sa tim suočavate na svakoj konferenciji za medije. Ipak, odgovoriću isto svaki put kad me to pitate“, istakao je Rafael Nadal.

Tokom protekle godine u penziju je oišao legendarni Švajcarac, Rodžer Feder, tako da su na terenu ostali Novak Đoković i Rafa.

„Alkaraz ima jedan slem, ostali su još na nuli. Ako počnemo da pričamo o tome da neko osvoji 22, 21 ili 20 slemova, to je velika stvar. Može da se desi. Što da ne? Ipak, nikada se nije desilo pre nas. Biće tešto da to urade dve generacije zaredom. Samo to stavlja stvari u logičnu perspektivu. Momci su dobri, imaće sjajne karijere, osvajati slemove, mnogo turnira, svakako. Ipak, gotovo sam siguran da ni dvojica igrača iz ove generacije neće doći do 20, 21 ili 22 grend slem titule“, poručio je Nadal.

Nadal će na teren prog dana Australijan opena, a protivnik će mu biti Britanac Džek Drejper.

BONUS VIDEO Đere srušio trećeg tenisera sveta