Podeli:
Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Filip Krainčanić/Nova.rs/EPA-EFE/CLEMENS BILAN/Zoran Lončarević

Nije tolika retkost da holivudske zvezde imaju i po više miliona pratilaca na društvenim mrežama, ali kada su Srbija i region u pitanju - taj magičan broj ne uspeva da prebaci veliki broj javnih ličnosti. I to je potpuno u redu. Tržište na kome oni plasiraju svoju muziku i glumačke angažmane nije toliko veliko. Međutim, ipak postoji zlatna osmorka koja je uspela da zaokruži magični milion. 

Oni su poznati, viđeni, slavni i bogati. U nastavku teksta pogledajte koje su sve domaće zvezde oborile rekord praćenja u Srbiji i postale najuticajnije ličnosti na ovoj društvenoj mreži.

Prvi na listi i ujedno najpraćeniji Srbin na Instagramu je Novak Đoković, koga na ovoj društvenoj mreži prati više od sedam miliona fanova. Ovo nije iznenađenje, s obzirom na to da prvi teniser sveta uživa veliku popularnost kako domaće, tako i svetske javnosti. Svoj Instagram nalog Novak koristi kako bi promovisao sebe, svoj brend, zdrav život, ali neretko ume i da nasmeje svoje pratioce zanimljivim objavama.

Odmah za njim nalazi se pevačica Jelena Karleuša, koja dostiže magičnu brojku od dva miliona pratilaca. Iako ima drastično manje fanova od Novaka, Jelena je prva žena u Srbiji sa ovom cifrom na Instagramu, a ujedno i najpraćenija žena na Balkanu.

Treći na listi nalazi se glumac Miloš Biković, koji važi za jednog od najpopularnijih glumaca današnjice, a uspeh koji je postigao kako u Srbiji, tako i u Rusiji doneo mu je veliki broj fanova. Njega na ovoj društvenoj mreži prati milion i devet stotina hiljada fanova. Miloš svoj Instagram nalog koristi i da se pohvali svojim poslovnim uspesima, ali i da prikaže neke stvari koje on smatra zanimljivim.

View this post on Instagram

Вот этот понедельник меня порадовал. Как вы уже видели в моих сториз, мы будем производить мультики с участием @johnnydepp. Он озвучит одного из главных персонажей «Puffins». Сербия становится одним из центров, где будут производить короткие анимационные фильмы Вот, понедельник, ведь можешь, когда хочешь и порадовать) Potpisan je ugovor sa Džonijem Depom @johnnydepp. Variety piše o Srbiji… Ovaj ponedeljak, recimo, je dobar ponedeljak. Vidiš ponedeljniče… možeš…samo kad hoćeš. #milosbikovic #andreaiervolino #archangeldigital #johnnydepp #puffins

A post shared by Miloš Biković (@bikovic) on

Odmah ispod, četvrta na listi jeste Ana Ivanović. Nju na Instagramu prati milion i šest stotina hiljada ljudi. Bivša teniserka je do ove brojke stigla zahvaljujući popularnosti koju je u svetu tenisa uživala godinama. Iako se više ne bavi tenisom, Ana na svom Instagram nalogu promoviše zdrav život, a tu i tamo možemo videti i neku fotografiju sa njenim suprugom Bastijanom ili decom.

Na petom mestu, neki bi bili iznenađeni, nalazi se pevačica Seka Aleksić, koju na Instagramu prati milion i tri stotine hiljada ljudi. Ona je vredno radila na tome da njen Instagram nalog izgleda savršeno, u tonu, a na njenim objavama uglavnom je njena porodica. Seka nesebično deli lepe momente iz svog života sa svojim pratiocima, a neretko im udeli i koji savet ili predlog.

Sa istim brojem pratilaca, iako je njihov identitet upitan, nalazi se i pevačica Didi Janković.

Na sedmom mestu nalazi se pop zvezda Severina, koju na Instagramu prati milion i dve stotine hiljada ljudi. Severine modne fotografije, ali i interesantni video snimci te neprestane društvene i političke poruke koje šaljem putem društvenih mreža učinile su od nje ne samo popularnu influenserku, već i pravu pop ikonu.

Na osmom mestu, i kao poslednja na listi, nalazi se i Anastasija Ražnatović, ćerka folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović. Ražnatović je odnedavno u klubu srpskih Instagram milionera, a uspeh je postigla zahvaljujući svojim pesmama, ali i profesionalnim, blogerskim fotografijama koje često objavljuje.

View this post on Instagram

Go on summer, show up🥺

A post shared by 🔱 A N A S T A S I J A 🔱 (@raznatovicanastasija) on

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar