Podeli:
Foto: Printscreen/YouTube/Beogradsko dramsko pozorište

Glumac Rade Šerbedžija na svom Fejsbuk profilu podržao je proteste koji su održani u Beogradu ispred Narodne skupštine. Rade je sada na društvenim mrežama napisao da je dobio brojne zamerke što je svoju poruku podrške poslao na dan obeležavanja zločina u Srebrenici.

PROČITAJTE JOŠ

“Danas sam tek stigao ponovo otvoriti fejsbuk i video sam zamerke što sam svoju poruku podrške mirnim demonstracijama u Beogradu poslao baš na dan obeležavanja strašnoga zločina i genocida koji je počinjen u Srebrenici. Ja sam čovek koji uglavnom ne gleda televiziju, jako neredovito čita novine i vrlo često zaboravlja dane u sedmici ili datume u mesecu, naročito kada radim. Jednostavno nisam znao da je prekjuče bio dan kojim se obeležavalo sećanje i žaljenje na taj stravični zločin. Naravno da sam zgrožen činjenicom da se u današnje vreme koje se dići napretkom ljudske misli i civilizacije, mogao dogoditi takav brutalan zločin….”, napisao je Šerbedžija, i dodao:

Danas sam tek stigao ponovo otvoriti facebook i video sam zamjerke sto sam svoju poruku podrske mirnim demonstracijama u…

Posted by Rade Serbedzija official on Понедељак, 13. јул 2020.

“Sa datumima loše stojim, ali nije bit u datumu, nego u onome sto čovjek nosi u sebi i kako svaki dan u godini deluje. Nažalost, kod nas te tragične datume najviše koriste političari za svoje manipulacije i promocije. A sigurno je da trebamo spominjati i Srebrenicu i Sarajevo i Vukovar i Jasenovac …i još mnogo takvih tragedija, da se ne zaboravi, u nadi da ćemo nešto naučiti i da nam buduće generacije neće stradati… Ja se svojim radom i životom, koliko znam i mogu, trudim da doprinesem da se traume prevazidju , da se dižu i stvaraju novi mostovi solidarnosti i prijateljstva i da na ovim našim prostorima prestane nasilje”, poručio je umetnik.

Dragi moji ,evo evo proslo je tocno mjesec dana…Uistinu sam bio zauzet mnogim stvarima privatnim i…

Posted by Rade Serbedzija official on Субота, 11. јул 2020.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar