Podeli:
Foto: Instagram/dzankovicsemir

"U petak veče sam dobio temperaturu, bol u mišićima i počeo sam jako da kašljem. Otišao sam u privatnu kliniku da snimim pluća i konstantovano mi je da imam neki virus. Samo su mi to rekli. Nisu pominjali upalu pluća. Nisam ih baš najbolje ni razumeo. Rečeno mi je samo da imam neku belu mrlju na plućima. Supruga takođe ima slične simptome, tako da smo se odmah izolovali. S obzirom na to da smo sigurni da imamo koronavirus, pozvali smo Dom zdravlja u Novom Pazaru i rečeno nam je da nema dovoljno testova...", ispričao je u razgovoru za Nova.rs, Semir Džanković, pevač koji živi u Novom Pazaru.

Pevač Semir Džanković i njegova supruga Sanela Džanković od petka imaju sve simptome koronavirusa, ali još uvek se nisu testirali jer im je putem telefona iz Doma zdravlja u Novom Pazaru rečeno da nema dovoljno testova na virus.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog povišene temperature, bola u mišićima i kašlja, pevač Semir Džanković, koji živi u Novom Pazaru, bio je prinuđen da ode na jednu privatnu kliniku gde mu je otkrivena promena na plućima. Kako pevač kaže, lekari nisu precizirali o čemu se radi, mada su pomenuli virus. Semir za portal Nova.rs ističe da će sutra otići u bolnicu da pokuša da uradi bris grla, tj. test na virus COVID-19, bez obzira na to što mu je danas u telefonskom razgovoru rečeno da ne dolazi, jer testova nema.

“U petak veče sam dobio temperaturu, bol u mišićima i počeo sam jako da kašljem. Otišao sam u privatnu kliniku da snimim pluća i konstantovano mi je da imam neki virus. Samo su mi to rekli. Nisu pominjali upalu pluća. Nisam ih baš najbolje ni razumeo. Rečeno mi je samo da imam neku belu mrlju na plućima. Supruga takođe ima slične simptome, tako da smo se odmah izolovali. Ne izlazimo napolje, konstantno smo u kući. Jedino sam napustio kuću kada sam otišao pre par dana na taj pregled. S obzirom na to da smo sigurni da imamo koronavirus, pozvali smo Dom zdravlja u Novom Pazaru i rečeno nam je da nema dovoljno testova već da samo možemo da izvadimo krv na antitela. Međutim, ja ću sutra otići u bolnicu da vidim kakva je situacija i šta mogu da uradim”, rekao je Džanković i dodao da je na ulicama njegovog rodnog grada vlada potpuni haos.

View this post on Instagram

U inat @hamzasabanovic

A post shared by Semir Dzankovic (@dzankovicsemir) on

PROČITAJTE JOŠ

“Katastrofa je ovde. Video sam i na nekim snimcima koji kruže internetom šta se sve samo danas izdešavalo. Jezivo je”.

Pevač je nedavno za naš portal ispričao da je u njegovom gradu, gde je trenutno glavno žarište koronavirusa, situacija kritična.

“Stanje je alarmantno. Virus je ušao u Zdravstveni centar, preko 60 radnika je bolesno od virusa, ostali se lavovski bore, ali je pitanje dana do kada će moći jer rade po 24 sata. U gradu vlada panika, mesta u bolnici je ponestalo, uvedene su vanredne mere”, rekao je Džanković tada.

Podsetimo poslednjih dana u novom Pazaru više od stotinu pacijenata u ovom gradu ima tešku kliničku sliku, a tek krenulo sa formiranjem Respiratornog centra i izgradnjom instalacija potrebnih za njegovo puštanje u funkciju. Prema informacijama od pre dva dana, u funkciji su bila samo tri transportna respiratora.

Situacija u Novom Pazaru je prema svedočenjima građana, ali i video snimcima s lica mesta, krajnje alarmantna, iako nadležni uveravaju da nema razloga za brigu, te da ima dovoljno opreme i da je naručivanje metalnih sanduka i džakova za posmrtne ostatke “standardna procedura”.

Inače, premijerku Srbije Anu Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara, danas su u Novom Pazaru dočekali povici nezadovoljnih građana. Oni su izrazili nezadovoljstvo i zahtevali da im se donese medicinska oprema, vičući da je na hiljade ljudi zaraženo, dok mnogi umiru.

Oni su obišli Opštu bolnicu u ovom gradu, a njihovo obraćanje neprekidno je bilo praćeno nezadovoljnim povicima okupljenih.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar