Podeli:
Foto: EPA-EFE/SEDAT SUNA

U ranim večernjim satima, ljudi koji su sinoć u Evropi pokušavali da gledaju striming platformu filmova i serija "Netfliks", dobijali su samo generično učitavanje stranice koje je korisnike navodilo da je došlo do greške - problem se javljao i kod korisnika nekih u Srbiji.

Naime, zbog preterane potražnje za gledanje filmova i serija na ovoj platformi, sajt Netflika je “pao” u čitavoj Evropi.

PROČITAJTE JOŠ

Ko god bi posetio “netflix.com”, dobio bi generičku stranicu da je došlo do greške, a ovaj problem se dešavao i ljudima u Srbiji. Mnogi korisnici su se žalili i na zvaničnoj stranici servisa na Facebooku, ali i na Tviteru, prenosi “TeenStar”.

Iako nisu komentarisali pad sistema, na sajtu su objavili poruku da bi konekcija mogla da bude sporija zbog pandemije koronavirusa.

“Zbog krize izazvane COVID-19 virusom, na hiljade naših agenata sada radi od kuće, zbog čega im je teže da prime vaše pozive,” kaže se u saopštenju.

Inače, Netfliks je prošle nedelje obavestio korisnike da će smanjiti kvalitet striminga za 25% u Evropi, kako bi mogao da izdrži visoku potražnju tokom karantina.

Korisnicima u Srbiji striming platforma danas radi normalno.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.