Podeli:
Foto: E-Stock, N1, EPA-EFE/MAST IRHAM

Zbog trenutnog vanrednog stanja u Srbiji, većina stanovništva vreme provodi u samoizolaciji, a zbog nedostatka aktivnosti usled sedenja kod kuće, mnogi se pitaju kako da ne dobiju višak kilograma. Mi smo za “recept” kako da se ne ugojimo u izolaciji pitali tenisera Filipa Krajinovića, glumca Andriju Miloševića i pevačicu Snežanu Đurišić.

Teniser Filip Krajinović ističe da pazi na ishranu, kao i inače, ali i da ima tu sreću da nije sklon gojenju.

PROČITAJTE JOŠ

“Pogotovo sad pazim na ishranu, jer nemam toliko aktivnosti i ne trošim se. Izbegavam meso, jedem ribu i puno voća. Imam sreću što se ne gojim i kilaža mi je uvek ista. Šta ja znam, meni sve ovo nije veliki problem, snalazim se, šta ću. Dolazi mi jedna žena da kuva i sprema, ona ide i u nabavku. Iskreno, ni ne izlazim puno iz kuće. Pridržavam se svega, nema zezancije”, rekao nam je poznati teniser, pa se osvrnuo i na svoje profesionalne treninge.

Foto: EPA-EFE/ALI HAIDER

“Što se tiče treninga, kod kuće imam strunjaču i tegiće i radim vežbe koje su mi potrebne za moj sport i naravno, za telo da ostanem fit. Svaki dan mi moj kondicioni trener šalje program šta mogu sa uradim u svom stanu. To su neke jednostavne vežbe jer nemam dvorište. Živim u stanu i nemam neki veliki izbor. U Beograd sam iz Amerike došao pre neke dve nedelje i nisam imao karantin, još nije bilo proglašeno vanredno stanje i nisam morao da budem u izolaciji. Ranije sam stigao i izvukao sam se toga, ali pridržavam se svega uvedenog da ne bih ugrozio druge i naravno starije. Ne idem ni kod svojih u Sombor, ne bih da rizikujem ništa”, zaključio je poznati sportista.

Glumac Andrija Milošević otkrio nam je da se ishrana u njegovom domu bazira uglavnomo na povrću i ribi.

“Pa moramo da kuvamo, a da bismo kuvali, moramo u nabavku. Tako da je uglavnom sve logično dosta. Jedemo dosta povrća i potaža. Piju se čajevi zbog zdravlja, ali i održavanja gospodstvenosti koja se lako može izgubiti u ovim pogurenim vremenima. Riba se takođe sprema, spanać se izuzetno ceni u našoj kuhinji, kao i praziluk. Peče se krompir, pečurke, a Boga mi i vode se dosta pije. Integralni hlebovi se jedu takođe.”

Foto:E-stock/Miloš Rafailović

A kad je u pitanju fizička antivnost u zatvorenom prostoru, glumac kaže:

“Svakog dana 20 minuta vežbe u parteru i dosta smeha i zezanja da lakše padne vreme provedeno u kući. Za sada nije teško. Mnogo stvari sada rešavam koje nisam stizao ranije”, zaključio je Andrija.

Pevačica Snežana Đurišić osim što čita i gleda filmove, redovno vežba, a olakšavajuća okolnost joj je što ima dvorište.

“Mora da se pazi. Ja idem u nabavku i spremam hranu, ali sam izbacila hleb i slatkiše. U postu sam i jedem sve posno. Kuvam za sebe i ukućane. Pored toga, radim vežbe svakodnevno i mogu se pohvaliti da sam izgubila četiri kilograma za dve i po nedelje. Imam trenera, odnosno damu, koja dolazi kod mene kući. E sad, pošto je situacija ovakva kakva je, ona ne može da dolazi, ali sam ja naučila šta i kako treba. Doduše, imam dvorište pa mogu da izađem. Dok je bilo lepo vreme bila sam napolju. Za sada mi nije problem. Međutim, situacija je vrlo opasna ukoliko se ne pazi, inače ćemo se svi ugojiti”, rekla nam je pevačica i istakla da se pomalo brine za svoju ćerku koja se nalazi u Njujorku.

Foto: E-Stock/ Strahinja Kostic

“Čovek je vrlo ograničen u svemu i onda se sve svodi na ležanje. Po kući radim sve kućne poslovne i uz to još čitam i gledam filmove. Slušam uputstva lekara i pratim šta državni vrh govori. Jedino mi nedostaju deca. Ćerka mi je u Njujorku i oni su tamo u karantinu. Znamo da je Njujork žiža kad su SAD u pitanju, pa se malo brinem. Oni su svi takođe u karantinu i za sada su, hvala Bogu, dobro, kao i ova moja deca u Beogradu.”

PROČITAJTE JOŠ

Za kraj, Snežana je apelovala na ljude da se pridržavaju mera predostrožnosti.

“Pravila za sve ljude na planeti su ista i ovom prilikom apelujem na sve ljude da se pridržavaju uputstava da ne izlaze iz kuće, odnosno da što manje izlaze iz kuće kako bi smo što pre ovo zlo koje se zove COVID-19 ili korona pobedili. Vera plus strpljenje jednako pobeda”, zaključila je pevačica.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.