Podeli:
Foto: Arhiva

Jezivi snimci sa sinoćnih protesta iz centra Beograda, osim na televiziji N1 i na portalu Nova.rs koji je detaljno izveštavao o stanju sa ulica, mogli su se videti samo još i na društvenim mrežama. Jedan od onih koji je izrazio direktno nezadovoljstvo, pa time izazvao ogromnu podršku korisnika Tvitera je bivši srpski vaterpolista Danilo Dača Ikodinović, dok se za razliku od njega Šapić na ovu temu nije oglašavao. Naprotv, predsednik SPAS-a, na sinoćne proteste nije reagovao baš kao ni televizije sa nacionalnom frekvencijom.

PROČITAJTE JOŠ

U Beogradu je sinoć održan masovni portest građana koji su se okupili na platou ispred Narodne skupštine, kako bi izrazili nezadovoljstvo povodom povodom jučerašnje odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića da tokom vikenda uvede policijski čas zbog pogoršane epidemiološke slike usled koronavirusa. Skup je završen neredima, užasavajućim scenama na kojim se može videti kako policija interveniše i tom prilikom suzavcem, šok bombama i pendrecima rasteruje okupljene građane.

Jezivi snimci sa sinoćnih protesta iz centra Beograda, osim na televiziji N1 i na portalu Nova.rs koji je detaljno izveštavao o stanju sa ulica, mogli su se videti samo još i na društvenim mrežama.

Jedan od onih koji je izrazio direktno nezadovoljstvo, pa time izazvao ogromnu podršku korisnika Tvitera je bivši srpski vaterpolista Danilo Dača Ikodinović.

Proslavljenog vaterpolistu na Tviteru su podržali mnogi, a komentar jedne korisnice ove društvene mreže skrenuo je najviše pažnje. Naime, ona je podelila Ikodinovićev tvit, pa uz to uz emotikon srca dodala svoj komentar:

“Nisu svi Šapić, neki su i Ikodinović.”

PROČITAJTE JOŠ

Jasno je na šta je korisnica Tvitera potpisana kao “izVesna” mislila kad je ovo napisala.

Naime, poznato je da se Aleksandar Šapić nakon profesionalne karijere vaterpoliste opredelio za bavljenje politikom, pa postao i predsenik opštine Novi Beograd, a na nedavno održanim Parlamentarnim izborima prešao cenzus i sa svojom strankom “SPAS” postao deo Parlamenta. Odmah nakon izbora krenle su spekulacije da bi predsenik Srpskog patriotskog saveza mogao da dobije poziv od vladajuće stranke i predsednika Vučiča da sa njima oformi koalciju. Šapić je čak i u intervjuu za list Danas na pitanje da li će prihvatiti poziv predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića da bude deo buduće Vlade rekao da će “uvek razgovarati” sa onima koji žele da razgovaraju s njim i tome potvrdio da je otvoren za saradnju sa vladajućom strankom SNS.

S druge strane, nejgov nekadašnji saigrač i reprezentativac Srbije u vaterpolu Danilo Dača Ikodinović, ne samo da nikada nije imao želju da se bavi politikom, već i otvoreno kritikuje vlast. nAkon završene sportske karijere Ikodinović se bavio ugostiteljstvom, često ističući kako je on isti baš kao i svaki prosečni građanin Srbije. Dača je to pokazao i sada u trenucima kada je država zapala u krizu i kada građani izlaze na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo. Da je Ikodinović i ovog puta ostao pri svome, dokazuju upravo njegovi statusi na Tviteru.

Imajući u vidu sve prethodno, Šapić i Ikodinović su dve potpune suprotnosti, a jedina stvar koja im je zajednička je vrhunska sportska karijera i trofeji koji su zajedno doneli Srbiji.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Komentari

Vaš komentar