Podeli:
Foto:EPA-EFE/VICKIE FLORES

Iako se holivudske zvezde često oslanjaju na društvene mreže kako bi imale interakciju sa fanovima, virtuelno druženje nekada ume da bude grubo. Krijući se iza lažnih profila, gomila trolova i botova često ume da vređa neistomišljenike na ovoj društvenoj mreži, a kao što je predsednik SAD Donald Tramp svojevremeno izjavio - na Tviteru se sve može. I upravo zbog toga su mnogi pevači, pevačice, glumci i glumice odlučili da napuste Tviter zauvek, ili na nekoliko meseci. Od pop pevača Eda Širana pa do Krisi Tajigen, ovih pet javnih ličnosti odlučile su da "odmore svoju dušu" od negativnosti na ovoj društvenoj mreži. 

Glumica Rubi Rouz jedna je od najnovijih javnih ličnosti koja je odlučila da napusti Tviter zbog negativnih komentara koje je dobijala od trolova. Nakon svoje uloge u prvoj sezoni serije “Batvoman”, gomila lažnih profila na ovoj društvenoj mreži napala ju je zbog navoda da “ne izgleda dovoljno lezbejski” da bi igrala u ovoj seriji.

PROČITAJTE JOŠ

Ona je odgovorila jednim poslednjim Tvitom pre nego se u potpunosti ugasila sa ove virtuelne platforme.

“Izašla sam iz ormara kada sam imala dvanaest godina. Ceo život slušaj da izgledam previše gej, a sada vi govorite da nisam dovoljno lezbejka za ovu ulogu? Ovo je nešto najsmešnije što sam u životu čula. Kako ljudima ove stvari uopšte padaju na pamet?”, napisala je glumica.

Kristi Tajigen takođe je obrisala svoj Tviter nalog 2014. godine, nakon što je objavila Tvit u kome je na šaljiv način pokušala da skrene pažnju na terorističke napade u Americi.  Ona je tada prokomentarisala masovnu pucnjavu na ulicama Kanade, navodeći da u Americi to zvuči kao “obična sreda”. Nakon višestrukih pretnji smrću, Krisi se u potpunosti obrisala sa Tvitera na neko vreme.

Glumac Armi Hamer, odlučio je da obriše svoj Tviter u novembru prošle godine, nakon teksta koji je objavljen u američkom “Buzzfeedu”, a koji govori o “večnim drugim šansama koje je dobijao u Holivudu samo zato što je visok, zgodan i beo”. On je u svom poslednjem tvitu nazvao autora teksta “zavidnim”, a nakon što se vratio na Tviter nekoliko meseci kasnije, izjavio je za američke medije da “nema kontrolu nad svojim besom”.

U svom tipičnom misterioznom i nepredvidljivom stilu, reper Kanje Vest obrisao je svoj Tviter i Instagram nalog tokom 2017. godine. Razlozi zašto je otišao nikada nisu razjašnjeni, ali se reper na isti način, jednako misteriozno vratio na Tviter u aprilu ove godine.

Pop zvezda Ed Širan takođe je odlučio da napusti Tviter. Iako nije obrisao svoj nalog, Širan je nakon gomile negativnih komentara zbog uloge u seriji “Igra prestola” odlučio da se povuče, te je u opisu svog profila na ovoj društvenoj mreži napisao da “više ne koristi Tviter”.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar