Podeli:
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Mnoge žene i devojke iz bivše Jugoslavije najviše su volele muškarce koji se bave pevanjem ili glumom, pa su tako zbog popularnih pevača i glumaca hrlile u bioskope, lepile postere po zidovima i kupovle njihove ploče.

Jedan od velikih zavodnika tog vremena bio je pevač Zdravko Čolić. Malo koja žena nije pala na njegov šarm, privlačan izgled , romantične stihove i moćan glas. Iako je imao na stotine obožavateljki, njegovo srce svojila je sadašnja supruga Aleksandra Čolić sa kojom je 16 godina u braku.

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Međutim, pre Aleksandre njegov ljubavni život je bio poprilično buran, a jedna od prvih ljubavi bila mu je Jasna Ornela Beri.

PROČITAJTE JOŠ

Goran Bregović je svojevremeno imao pravu vojsku obožavateljki koje su padale na njegov rokerski imidž, a dopadao se i nekim poznatim damama.

Foto: Zoran Lončarević

Iako je sa suprugom Dženanom u braku preko 25 godina, u regionalnim medijima neretko su se pojavljivale priče o njegovim navodnim aferama s drugim ženama, od koje je puno pažnje privukla priča da je voditeljka Maja Sokolović toliko poludela za njim da ga je pratila čak do Norveške.

Momčilo Bajagić Bajaga oduvek je bio miljenik ženskog dela publike sa svojim dubokim glasom i nežnim stihovima.

Foto: Zoran Lončarević

Bajaga je ipak veran svojoj dugogodišnjoj ljubavi Emiliji s kojom je u braku još od 1989. godine, a njoj je posvetio i sve svoje pesme.

Njegova supruga retko se pojavljuje u javnosti, a Bajaga je jednom prilikom otkrio da joj u početku nije bilo lako da se nosi sa njegovom popularnošću

Zavodničkom pogledu Bate Živojinovića mnoge su Jugoslavenke teško odolevale, pa je tako punio bioskope sa svakim svojim filmom. Iako je mogao da bira s kojim će ženama biti, Bata je 60 godina proveo sa svojom suprugom Lulom s kojim je ostao do smrti.

Foto: Zoran Lončarević

Za vreme najveće slave Srebrnih krila zbog Vlade Kalembera su žene doslovno padale u nesvest, pa je na njegovim koncertima Hitna pomoć imala pune ruke posla. Neretko bi u jednom gradu morali da održe po dva ili tri koncerta zbog velikog interesovanja, a u jednom intervjuu Vlado je priznao da je morao doslovno da beži od obožavateljki jednom prilikom.

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.