Podeli:
Foto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Megan Markl i princ Hari zabrinuti su za zdravlje kraljevske porodice, pogotovo nakon što je princ Čarl, Harijev otac, priznao da je pozitivan na koronavirus, prenose inostrani mediji.

Otkako je princ Čarls priznao da ima koronavirus, sa suprugom Kamilom se smetio u izolaciju na imanju Balmoral u Škotskoj. Kako piše “Daily Mail”, Čarl trenutno ima blage simptome virusa, a razboleo se dve nedelje nakon susreta sa princom Albertom od Monaka, koji je takođe inficiran virusom.

PROČITAJTE JOŠ

Kako inostrani mediji dodatno prenose, zbog zaraze u britanskoj kraljevskoj porodici, Megan Markl, supruga princa Harija, navodno apeluje na princa da ne napušta Vankuver i da ne posećuje bolesnog oca.

Foto: EPA-EFE/HAZEM BADER

“Ona ne želi da Hari ide u Veliku Britaniju. Oboje su frustrirani i žele da pomognu kraljevskoj porodici, ali s obzirom na okolnosti, najbolje je da ostanu distancirani”, izjavio je izvor blizak Megan za inostrane medije.

Prema njegovim rečima, princ Hari se trenutno navodno mnogo češće čuje sa ocem, bratom i kraljicom, jer je zabrinut zbog njihovog zdravlja i sigurnosti.

Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

S druge strane, Megan Markl uvela je vanredne mere opreza u dom u kome trenutno živi sa pincom Harijem i njihovim sinom Arčijem, pa tako svo osoblje mora da povede više računa o ličnoj higijeni i higijeni prostora, nego što je slučaj u uobičajenim okolnostima.

Megan se takođe u jeku pandemije koronavirusa brine i o mentalnom zdravlju judi, te se već povezala s neprofitnim organizacijama koje se brinu za očuvanje mentalnog zdravlja.

“Naročito je zainteresovana da pomogne onima koji nemaju nikog drugog i o kojima sistem ne brine, želi da im pokaže da nisu sami”, zaključuje izvor.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.