Podeli:
Foto:Nemanja Jovanović

Bahato ponašanje folk pevača Darka Lazića, koji godinama unazad krši zakon i ne poštuje propisane mere, prethodnih dana doživelo je vrhunac njegovim nuđenjem mita policiji, koja ga je u subotu zaustavila zbog vožnje automobila tokom policijskog časa. Ovo je tek jedan od njegovih mnogih zakonskih prekršaja tokom poslednjih nekoliko godina.

Naime, prema saznanjima našeg portala, Lazić je u subotu uveče nudio mito policajcima da mu ne bi pisali prijavu, jer navodno nema novca da plati celokupan iznos kazne od 150.000 dinara, pošto je trenutno, kako je njima rekao, bez posla.

PROČITAJTE JOŠ

Međutim, bez obzira na sve njegove pokušaje da spreči policiju u obavljanju svog posla, završio je kod sudije za prekršaje, gde mu je izrečena kazna zbog kršenja mere zabrane kretanja tokom policijskog časa, koja je uvedena usled epidemije koronavirusa.

Iako je i tada ponovo vozio bez dozvole koju nema već punih šest godina – to je “vrh ledenog brega”, jer je Darko Lazić od 2013. godine pa do sada napravio niz saobraćajnih prekršaja.

Komentarišući ovaj događaj za Nova.rs, advokat i pravni savetnik Narodne stranke Vladimir Gajić, istakao je da zakon često nije isti za sve.

“To je opšte poznata stvar – da građani u Srbiji nisu jednaki i ravnopravni pred zakonom. Oni koji su članovi SNS-a ili pripadaju njenoj političkoj eliti ili na bilo koji način podržavaju tu stranku, oni su izvan zakona. Moguće je da je Lazić, ukoliko je član SNS-a ili ima njihovu podršku ne odgovara za krivična dela koja pravi. Izvor, kada je u pitanju poštovanje i nepoštovanje zakona, nalazi se u činjenici da li imate podršku režima i vladajuće stranke ili ne – ako imate, možete da radite šta god hoćete”, rekao je Gajić za naš portal, a onda se osvrnuo i na nedavno hapšenje Jovane Popović iz Kikinde, koja je navodno prekršila samoizolaciju.

Foto:Screenshot/Youtube/Novi-Optimizam/Nemanja Jovanović

“Ovo što se dogodilo sa Jovanom Popović je očigledno osveta, zbog njenih pesama i činjenice da je pevala na ulicama Beograda i na promociji bojkota koju je organizovao SzS. Oni su potpuno nezakonito sproveli krivični postupak, jer je jasno da ona nije bila obaveštena o neophodnosti izolacije. Ja sam potpuno uveren da je kod nje u pitanju osveta. Isto su pokušali da urade sa novinarima sa televizije Zrenjanina”, istakao je Gajić za Nova.rs.

Darko Lazić je krajem oktobra 2018. godine doživeo tešku saobraćajnu nesreću, kada je zadobio teške povrede – nagnječenje mozga, polomljenu jagodicu, povredu grudi i pluća, prelom butne kosti i iščašenje kuka.

Prve informacije nakon što je Lazić sleteo s puta ukazivale su na to da je pevač učinio više saobraćajnih propusta: nije bio vezan, vozio je pod dejstvom alkohola, a takođe je vozio više od 100 na sat.

Foto: E-Stock/ Aleksandar Nalbantjan

Nekoliko meseci posle saobraćajne nezgode, Lazić je čitajući tvitove o sebi u jednoj emisiji izjavio i da bi voleo da bude, kako kaže, “Dačićev izgubljeni sin”, kako bi mogao da “sredi kazne koje je dobio”.

U maju 2019. Lazić je za medije izjavio da je dobio poziv za sud zbog saobraćajne nezgode koju je izazvao.

“Zakon mora da se poštuje, i to je to. Pa i zatvor je za ljude. Bože moj, nije to ništa strašno. Nije da sam oduševljen ali, ako mora – eto…”

Ipak, javnost nikada nije obaveštena o tome da li je ikada došlo do bilo kakvog suđenja Laziću zbog ugrožavanja javnog saobraćaja i dovođenja u opasnost života ljudi.

Iako su neke od Darkovih prekršajnih prijava zastarele, uglavnom zbog toga što ga organi reda nisu nalazili na adresi na kojoj je prijavljen, zbog njihove brojnosti, novčane kazne koje nisu plaćene se prema rečima pravnika mogu se preinačiti u zatvorsku.

PROČITAJTE JOŠ

LAZIĆEVI PREKRŠAJI DO SADA:

27. 11. 2013. Vožnja automobila kome je istekla registracija

19. 03. 2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu saobraćajnice.

20. 04. 2015. Vožnja bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje

22. 05. 2015. Vožnja pod zabranom

07. 07. 2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole

11. 08. 2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu

22. 11. 2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez vozačke dozvole

26. 11. 2016. Komunalna policija mu je napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu

7. 12. 2016. Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškova suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio

18. 12. 2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici

17. 04. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilometara na sat)

23. 10. 2018. Brza vožnja bez vozačke dozvole

28. 3. 2020. Kršenje zabrane kretanja tokom policijskog časa

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.