Podeli:
Kanje Vest
Kanje Vest Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Reper Kanje Vest izjavio je da stoji iza svojih kontroverznih stavova u vezi ukidanja abortusa, koje je prvi put pomenuo na predizbornom skupu u Karolini početkom meseca.

“Plakao sam na pomisao da ćemo Kim i ja abortirati našu prvu bebu. Plaši me činjenica da svet misli da nije vredno plakati zbog abortusa”, napisao je Kanje na Tviteru.

PROČITAJTE JOŠ

On je potom dodao da je više od dvadeset dva miliona tamnoputih beba bilo abortirano u proteklih pedeset godina u SAD.

Podsetimo, Kanje je održao prvi predizborni skup u Karolini, govoreći o strukturama moći koje utiču na Afroamerikance. Vest je tada izjavio bez ikakva dokaza kojim bi svoje tvrdnje potkrepio, da “Harijet Tabman nikad zaista nije oslobodila robove, nego ih je samo naterala da rade za druge bele ljude”.

Vest, koji je 4. jula najavio svoju kandidaturu za američkog predsednika na izborima krajem godine, sat vremena je proveo na pozornici u Čarlstonu, u Južnoj Karolini. Nosio je pancir, a na glavi je izbrijao “2020” godinu.

Kad je govorio o rasi, Vest je postao vidno emotivan. “Najveća rasistička izjava koja je ikad rečena je da će Kanje Vest, ako se kandiduje za predsednika, podeliti crne glasove”, rekao je.

Na preskoke je govorio o raznim temama, uključujući religiju, svoje poslovne planove, finansiranje škola, a kritikovao je demokratsku stranku za koju je rekao da nikad nije pomogla crnim ljudima.

Dotakao se i abortusa, navodeći da smatra da abortus treba da bude legalan, ali da svaka majka koja se odluči da rodi dete, kako kaže, treba da dobije milion dolara.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Komentari

Vaš komentar