Podeli:
Foto: Zoran Lončarević

Pevačica Goca Božinovska kaže striktno poštuje sve propisane mere zbog koronavirusa, pa se izolovala u svojoj kući u Surčinu. Zabranila je posete, a iz kuće ne mrda.

U razgovoru za Nova.rs Božinovska priča kako sa komšijama trampi namirnice, i objašnjava da iako je nekad imala običaj da hranu i baci, to sada više ne dolazi u obzir.

PROČITAJTE JOŠ

“Samo idem po prodavnicama i kupujem, a kod kuće mesim, kuvam, spremam… Iskreno, ovo mi ništa teško nije palo. Ja i kad pevam i nastupam, čim to odradim dođem kući i ne izlazim. Niko me nikad nigde nije video, niti me interesuju neka gradska dešavanja. Uvek me doduše uredno pozovu na te događaje, ali jok. Šta ima da se pojavljujem bilo gde da bi me slikali novinari. Nisam ja iz te priče”, kaže pevačica kojoj ova situacija nije poremetila dnevnu rutinu.

“Ne možemo da se ubijemo sad što ne radimo. Ono što imamo ćemo koristiti. Jedan komšija viče da je našao kvasac, drugi brašno, treći nešto drugo. Imam izuzetan komšiluk i pomažemo se preko ograde i super se organizujemo. To je najveće bogatstvo, kad stvoriš prijatnu sredinu gde te ljudi vole. Ja ne idem dalje od kapije, niti primam nekog u kuću. Kad neko pozvoni, izvinim se i vratim ga nazad. Tih problema nemamo. Šta da radimo, moramo da sedimo u kući”, objašnjava ona i dodaje:

foto: Zoran Loncarevic

“Ranije sam uvek bacala hranu, ali sad sam uvela druge mere. Sve što ostane od ručka i večere upakujem u posude i stavljam u zamrzivač. Nikad se ne zna dokle će ovo trajati. Krenulo je proleće, meni kreće sezona uređivanja dvorišta i sečenja suvog granja. Sada neka stoji sve. Bolje zdravi da ostanemo nego da se razbolimo. Pridržavamo se svakog upustva”, kaže Božinovska i objašnjava kako joj je jedino krivo kad treba za viđanje da odbije svoju decu, Jelenu, Zorana i Mirka.

“Krivo mi je jedino zbog dece, jer bi oni da se druže pa mi bude žao. Navikli smo na društvo i punu kuću. Ja mogu da izdržim, ali oni su mladi i žele da izlaze. Navikli su na sve i svašta, ali šta da radiš, moraju da poštuju propise”, zaključuje ona.

PROČITAJTE JOŠ

Pevačica dodaje da pored svega muči muku i sa bolesnom majkom Radmilom, koja je godinama dementna.

“Majka je trenutno izolavana u selu kod moje sestre Jelice. Ranije smo se delile tako, da je tri meseca tamo kod nje, a tri meseca kod mene. Zatekla se tamo kad je ovo sve krenulo. Razmišljala sam pre neko veče da je prebacimo kod mene, ali odlučile smo sestra i ja da je za njeno dobro bolje da ostane tamo. O njoj mora da se brine 24 sata, ne može čak ni sama da se hrani. Nikoga od nas ne prepoznaje jer je dementna. To me jako boli. Ona ni ne zna da vlada koronavirus i da je svet u panici. Nije svesna”, završava Goca.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.