Podeli:
Foto: Steve Mack / Everett / Profimedia

Holivudska glumica Nia Vardalos, glavna junakinju filma "Moje grčko venčanje", ovih dana prolazi kroz težak period u životu, nakon što je preminuo njen otac Gus Vardalos, a ona nije mogla da prisustvuje njegovom poslednjem ispraćaju zbog epidemije koronavirusa.

Nia je oca poslednji put posetila u rodnoj Kanadi za Božić, pre nego što je proglašena pandemija.

“Za Božić smo svi bili tamo. Sedeo je na kauču, srećan i pokretan, ali ne bi baš mogao da istrči maraton. Imala sam osećaj da je to to. Dogodio se taj trenutak između mene i mog oca kada smo se oprostili. Mislim da mi je rekao da ovo zaista zbogom”, izjavila je za magazin “Variety”.

PROČITAJTE JOŠ

Nedugo nakon toga je bio hospitalizovan, a Nia je s njim mogla da komunicira samo preko telefona.

“Medicinska sestra je držala telefon, a ja sam mu se zahvalila na neverovatnom životu koji mi je pružio, rekla sam mu da je gospodin i sjajan tata. Mama ga je držala za ruku i rekla mu da je u redu i da može slobodno otići”, izjavila je.

Preminuo je 12. marta. Nažalost, zbog samoizolacije i zabrane putovanja Nia nije mogla da bude na njegovom poslednjem ispraćaju.

Ali svesna ozbiljnosti situacije, zaključila je da je bolje što je preminuo ranije dok mere predostrožnosti nisu bile na visokom nivou, jer bi na sahrani bilo mnogo ljudi čime bi se povećao rizik od širenja zaraze korona virusom.

Inače, Nijin otac je poslužio i kao inspiracija producentu komedije koja ju je proslavila.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.