Podeli:
Foto: NOVA S

Glumac Miloš Timotijević bio je današnji gost u emisiji "Među nama" koja se emituje na Nova S.

Timotijević je dobitnik nagrade “Duga” zbog svog doprinosa borbi za prava LGBT populacije u Srbiji, o čemu je govorio na početku razgovora sa voditeljkom Radom Đurić.

“Oduvek sam vaspitan da štitim slabije. Svaka manjina je po mom mišljenju, ona koja je slabija. I ako želiš da živiš u nekom civilizovanom društvu, upravo je odlika tog civilizovanog društva odnos prema manjini”, kaže Miloš, a potom se osvrnuo i na “Južni vetar” u kome je tumačio lik Korumpiranog inspekora Stupara.

“Zašto se prave kriminačističke serije? Prvenstveno zato što su negativci sami po sebi uzbudljiviji. I zato što ti možeš kroz negativca da opišeš gomilu stvari u društvu. Mnogo lakše nego kroz pozitivca. S druge strane postoji ta opasnost da arfirmišeš kriminal. Kad pogledamo, onda je i film “Kum” afirmacija kriminala. Moje mišljenje je da su se gledaoci osećali prevarenim i izdanim posle gej poljubca, zato što je moj lik predstavljen kao prototip mačo muškarca i onda kako je moguće da taj muškarac može da bude gej”, rekao je glumac.

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari

Vaš komentar